avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 502 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Buna ziua, am intrebare: care este mai avantajos intre ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Buna ziua, am intrebare: care este mai avantajos intre un contract ...

Buna ziua,
am intrebare:
care este mai avantajos intre un contract de vanzare-cumparare si un contract de donatie voluntara. (suntem 3 coproprietari, 2 renunta in favoarea mea) Contractul de donatie voluntara este cu sulta. Am despagubit partile.
Cel mai recent răspuns: gi-jane2 , moderator 13:37, 3 Ianuarie 2023
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Partaj voluntar. Dvs primiti casa, iar cei 2, sulte.
Sa dea si declaratii ca au primit sultele si nu mai au pretentii.
Ultima modificare: Joi, 29 Decembrie 2022
gi-jane2, moderator
Buna ziua, multumesc de raspuns, am facut actul de partaj voluntar, dar nu am luat declaratiile. Declaratiile trebuiau date tot la notar sau pur si simplu noi intre noi?

MULTUMESC MULT DE PROMPITUDINE!

Sa aveti un an bun, si multa sanatate.
La notar, poate sunt cuprinse in actul de partaj.
Ultima modificare: Marți, 3 Ianuarie 2023
gi-jane2, moderator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cedare cota indiviza intre mostenitori costystanescu costystanescu unul dintre mostenitori cu o cota indiviza de 1/4 in urma unei succesiuni poate ceda catre unul dintre ceilalti mostenitori cota sa indiviza prin notariat. ... (vezi toată discuția)
Donatie sau act vanzare cumparare adrianc007 adrianc007 Buna ziua, As dori sa cumpar 1/2 din partea fratelui meu dintr-un apartament, mostenit de la parinti. Succesiunea este facuta dupa tata si dupa mama. Cum este ... (vezi toată discuția)
Despăgubire moștenitori pentru cotă parte casa batraneasca Augustin Bucuresti Augustin Bucuresti Buna ziua, În anul 2000 am cumparat o casa batraneasca compusă din 3 camere si anexe. Eu dețin 5/8 din casa de locuit iar moștenitorii bătrânului ... (vezi toată discuția)