răspunsul este: amândoi, având limitările date de contractele aplicabile: CIM pentru contabil, respectiv statutul/ contractul de mandat/ etc., pentru administrator. asta daca nu exista si alte persoane relevante.
fierma platitoare de tva patronul asociat cu sotia care este coordonator de transporturi ,cod caen transport de marfuri cu masini de mare tonaj.
aprovizioneaza combustibil de la doua mari companii cu una are contract facturare la sf de luna plata prin banca , cu cealalta nu are contract
cu firma care nu are contract sotia coordonator transport si sotu patron aduce facturi cu tva la delegat este trecuta sotia cu date de buletin dar nu semneaza si trecut mijloc de transport si anexat la facturi bon fiscal care arata ca sa facut plata chesh si mai jos sub linie ca daca ati fi folosit cardul ati fi primit puncte tva
patronul si asociata sotia a zis ca asa face compania asta factura la fiecare bon fiscal .Tot sotia intocmeste foaie de parcurs pt cursa care o executa soferul,si tot sotia calculeaza comsum conbustibil si diurna sofer cursa facinduse in UE
S-au despartit au divortat acum se pirasc unul pe altul a venit fiscul si sa legat de facturile cu bon fiscal zicind ca nu trebuia tva deductibil ca nu este trecut pe bon ,dar odata ce exista factura cu TVA eu zic ca trebuia inregistrata factura si bonul ca si plata chach
Odata ce era trecut nr mij transport si delegat sotia ,Sotii au zis ca combustibilul sa folosit in activitatea firmei la transport
Fiscul pe cine o sa dea vina pe contabil ca a inreg factura cu tva si bonul ca mijloc de plata sau pe asociatii soti care la momentul cind sa facut achizitia au sustinul ca trebuie inreg tot tva ca combustibilul sa folosit la transport
Sotia a verificat consumul de combustibil si a intocmit foi de parcurs consumul de combustibil cred ca a fost mult peste
Va rog sa ma lamuriti si multumesc
daca am inteles bine, va intreb: ati inregistrat bonul fiscal ca pe o chitanta sau ati operat si intrarea de combustibil, impreuna ca taxele aferente?
in cazul 1, desi o sa fiti mustrat (a), macar nu e evaziune;
in cazul 2 e evident ca ati dublat inregistrarile.
un contabil autorizat n-ar trebui sa intrebe astfel de lucruri, ar trebui sa le stie.
daca n-am inteles complet situatia, va rog sa reveniti