avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 736 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... Când pot beneficia de recalcularea pensiei conform ...
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

Când pot beneficia de recalcularea pensiei conform legii 351/2022 ...

Cînd pot beneficia de recalcularea pensiei conform legii 351/2022
Menționez că am lucrat în Gr 1 de muncă 14 ani și 6 luni.
Cel mai recent răspuns: romeo bratu , utilizator 19:40, 1 Februarie 2023
Trebuie sa depuneti o cerere de recalculare insotita de documentele justificative la casa de pensii din judetul unde locuiti.
Bună ziua,
Am fost la firma la care am lucrat în gr.1 de muncă conform legii 3/1977 și am solicitat eliberarea unei adeverințe din care să reiasă perioada de muncă în care am lucrat în gr.1 înainte de 01.04.2001.
Am fost refuzat pe motiv că mi-a fost eliberată această adeverință și că există la dosarul de pensionare.
De la Casa de Pensii mi s-au spus că fără această adeverință nu se poate face recalcularea. Ce pot face in continuare?

romeo bratu a scris:

Trebuie sa depuneti o cerere de recalculare insotita de documentele justificative la casa de pensii din judetul unde locuiti.

Nu ati oprit copii ale adeverintelor atunci cand ati depus dosarul de pensie ? Pe decizia de pensionare scrie ce adeverinte nu v au fost luate in calcul la stabilirea punctajului. Mai puteti cere sa va vedeti dosarul de pensionare. De asemenea puteti face o sesizare la ITM in care sa semnalati refuzul intreprinderii de a va elibera adeverinta. Cum dovedesc ei ca adeverinta a fost eliberata ?
Ultima modificare: Miercuri, 1 Februarie 2023
romeo bratu, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Legea 351/2022. buna ziua! am văzut că intră în vigoare de ... mierloiuionela mierloiuionela LEGEA 351/2022. Buna ziua! Am văzut că intră în vigoare de la 1Ianuarie 2023.Ma puteți lămuri și pe mine va rog:Eu lucrez că electrician întreținere ... (vezi toată discuția)
Acordarea grupei a 2-a de munca Nicoleta-State Nicoleta-State Buna ziua! Tatal meu a lucrat in perioada 1972-1977 la Intreprinderea Mixta de Industrie Locala de Stat din Curtea de Arges, pe postul de strungar. Dupa ... (vezi toată discuția)
Model adeverinta recalculare pensie Ank27 Ank27 Buna dimineata!Am un salariat angajat pe durata nedeteminata care a iesit la pensie anul trecut si acum intentioneaza sa isi recalculeze pensia.Mi-a solicitat ... (vezi toată discuția)