avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 417 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... Buna ziua, Intrebarea mea este : Trebuie achitata taxa ...
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei civile - reguli, acte, termene, căi de atac

Buna ziua, Intrebarea mea este : Trebuie achitata taxa judiciara ...

Buna ziua,
Intrebarea mea este : Trebuie achitata taxa judiciara de timbru in cazul introducerii unei cereri de despagubiri-daune ?
Precizez ca cererea o voi introduce la instanta de Dreptul Muncii
Cel mai recent răspuns: Dănuț-Adrian , utilizator 11:03, 18 Ianuarie 2023
Buna ziua,

Depinde de obiectul cererii. Daca solicitati despagubiri foarte probabil sa se decline competenta la instanta de drept comun si sa fie necesar sa achitati taxa de timbru.

Nu se achita taxa de timbru pentru litigiile avand ca obiect contestatia impotriva unei decizii a angajatorului nu si pentru orice alte situatii care ar izvori dintr-un raport de dreptul muncii.

Cu stima.
Va multumesc pentru precizari ! De fapt, eu solicit despagubiri pentru daunele morale suferite in urma unei hotarari definitive prin care am fost destituit din functie pe o perioada de 3 luni.
Ulterior, prin revizuirea dosarului, am fost repus in functia anterioara , insa fara repararea prejudiciului ...
In perioada cat am fost destituit , consider ca exista motive de a solicita aceste despagubiri si pentru daune morale, precum si probe in acest sens.
Pot sa introduc aceasta cerere pentru daune morale,pe cale separata ?
O pot introduce pe Civil sau trebuie facuta o actiune penala pentru daune morale ?
Cu stima
Buna ziua,

Actiunea este de domeniul civilului si da, se poate introduce actiunea pe cale separata.

Cu stima.
Va multumesc !

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Taxa de timbru actiune daune morale Florentina_A Florentina_A Daca cineva deschide o actiune civila in care se cer daune morale intrun cuantum exprimat valoric, in euro, care este taxa de timbru care trebuie achitata? Nu ... (vezi toată discuția)
Obligat sau nu ,sa plateasca taxa de timbru? Alexutzu Alexutzu persoana s-a indreptat pe civil,impotriva unei persoane careia i s-a dat de catre procuror o amenda administrativa si s-a specificat in ordonanta ca persoana ... (vezi toată discuția)
Litigiu de munca - actiune civila tomamarin tomamarin Ce titlu trebuie sa aiba actiunea civila prin care solicit plata drepturilor salariale restante si a concediului si prin care solicit si despagubiri morale pt ... (vezi toată discuția)