avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 583 soluții astăzi
Forum Discuţii diverse Răspunsuri în comunitate Câine violent
Discuție deschisă în Răspunsuri în comunitate

Câine violent

Bună ziua

Tocmai s-a întâmplat un caz care putea deveni foarte nefericit si nu sunt sigur ce actiune ar trebui sa fac.

Deci.
Mama si Bunica mea au fost atacate de un câine de talie mare foarte agresiv care nu era legat și a scăpat din curte. Din fericire, cu foarte mult noroc, nu a fost nimeni rănit. Până la urmă stăpânul a reușit să bage câinele înapoi în curte, la fix cand au ajuns jandarmii si i-au dat doar un avertisment. Din cate stiu, din oug 55 din 2002 Capitolul III Art 11, faptul că acel câine era 1. De talie mare 2. Nu era incuiat și/sau dresat adecvat este o infracțiune.

Care este cel mai bun curs de acțiune pentru ca incidentul să nu se mai repete ?
Cel mai recent răspuns: gi-jane2 , moderator 16:31, 3 Ianuarie 2023
Buna ziua,

Cat timp cainele este in curte si pana la acest moment nu s-a produs niciun incident nu puteti efectua niciun demers. Intr-adevar este infractiune insa este o infractiune de rezultat, insemnand ca fara o vatamare fizica nu putem discuta de o infractiune. Daca cainele ar fi pe strada stapanul ar avea obligatia de a-i pune botnita, fiind in curte privata nu exista aceasta obligatie.

Cu stima.
Stapanul cainelui a primit deja avertisment de la jandarmi. La repetare, stapanul poate primi amenda si daca urmarile indeplinesc conditiile unei infractiuni, atunci se deschide dosar penal si se aplica prevederile din Codul penal.
Nu exista obligatia sa il lege. A fost un qccident faptul ca a scapat si poate va lua masuri sa nu se mai repete.
Daca le musca, stapanul raspundea penal.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Animalele de companie!!! corinuta corinuta Buna as dori sa aflu care este legea ce reglementeaza animalele de companie! Va multumesc! (vezi toată discuția)
Amenda contraventionala caine fara lesa alexandrupetrisor alexandrupetrisor Buna ziua. Am si eu o mare problema. Am primit o amenda contraventionala pentru ca am fost in parcul din Sebastian cu cainele meu (metis rottweiler) M-am ... (vezi toată discuția)
Legea cainilor cu stapan ContSters101252 ContSters101252 Buna ziua, Detin un catel, rasa nepericuloasa , vaccinat , inregistrat, mocrocipat - toate la zi. In parcul in care ne plimbam si ne jucam cu copii, este ... (vezi toată discuția)