avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 158 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Animalele de companie!!!
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Animalele de companie!!!

Buna as dori sa aflu care este legea ce reglementeaza animalele de companie!
Va multumesc!
Luptele cu caini, Declaratia drepturilor cainilor de companie, Declaratia Universala a Drepturilor Animalelor, Legea nr 205/2004 privind protectia animalelor, Conventia Europeana pentru protectia animalelor de companie de la Strasbourg - 1987, Legea Nr. 205/2004 privind protectia animalelor – modificata prin Legea Nr. 9/2008, LEGE nr. 9 din 11 ianuarie 2008 pentru modificarea si completarea Legii nr. 205/2004 privind protectia animalelor, Legea nr 227/2002 pentru aprobarea OUG 155/2001 privind aprobarea programului de gestionare a cainilor fara stapan, Ordonanta de urgenta nr 155/2001 privind aprobarea programului de gestionare a cainilor fara stapan, publicata in M. Of. Partea I nr 794/13.12.2001, HOTARARE 164 din 30/09/2004 privind majorarea taxei pentru incredintarea cainilor revendicati sau ceruti spre adoptie, ORDONANTA DE URGENTA Nr. 55 din 30 aprilie 2002 privind regimul de detinere al cainilor periculosi sau agresivi, LEGE Nr. 60 din 11 martie 2003 pentru aprobarea Ordonantei de urgenta a Guvernului nr. 55/2002 privind regimul de detinere al cainilor periculosi sau agresivi
Bag seama ca sunt mai multe legi pentru animale-de companie- decit pentru oameni. Au treaba serioasa Parlamentari.:) Sper ca au fost enumerate toate,nu va scapat nimic.
as vrea sa va expun situatia mea. Dumnica am fost la un festival impreuna cu prietenul meu. Eram impreuna cu cainele nostru in lesa. Are 6 luni si este ciobanesc german. Jandarmi ne-au spus ca trebuie sa iesim cu cainele pt ca nu are botnita. Si am vrut sa ma interesez ce rase de caine au nevoie sa poarte botnite. M-am uitat peste legile ce mi le-ati dat, insa nu se regaseste si rasa de ciobanesc german. E corect atunci cum au procedt jandarmi? Ei ne-au spus doar ca nu e voie...si atat...nu inseama ca daca e un caine de talie inalta treb sa poarte botnita, si cei de agrement de talie mica nu..
In legea OUG 55/2002 sunt prevazute expres rasale de caini ce au nevoie de botnite si repet rasa aceasta de caine nu se regaseste.
Va multumesc!
Corinuta, te inteleg perfect, eu fiind posesor de Rottweiler.
din pacate insa, OUG 55/2002 prevede si ciobanescul german la art. 6, alin. 4.
mi se pare nedrept, sincer, mai ales ca majoritatea cainilor mari sunt mult mai atenti si mai calmi decat pekinezii si alte salamioare ambulante. Eu unul sunt exasperat de multitudinea de catei de talie mica care imi ataca cainele, si nu pot sa fac nimic. X-(
Ar trebui sa fie o singura lege pentru toti cainii, sa poarte toti lesa si botnita, sau sa nu poarte niciunul.
Toate cele bune.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Plimbare caine OPLA OPLA Buna ziua, in cazul unui caine din rasa ciobanesc german este obligatoriu ca atunci când ies cu acesta la plimbare pe domeniu public sa fie purtat in lesa? ... (vezi toată discuția)
Amenda botnita Mmitsuu Mmitsuu Am primit o amenda de 200 ron pentru ca nu am avut botnita si carnetul de sanatate al cainelui la mine , cainele era in lesa. Sunt la prima abatere si as vrea ... (vezi toată discuția)
Au voie caini fara lesa in bucuresti? Rox_ Rox_ Buna ziua. In cartierul meu sunt cateva persoane care isi lasa cainii pe strada fara lesa. Problema este, nu stiu de ce, in principiu cu stapanii celor de ... (vezi toată discuția)