avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 500 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Pensie întreținere minor Bună seara. As dori sa ...
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Pensie întreținere minor Bună seara. As dori sa știu dacă ...

Pensie întreținere minor
Bună seara. As dori sa știu dacă fostul soț are obligativitatea de a face dovada venitului.
Eu ii spun ca am discutat cu executorul și da, trebuie sa arate în fiecare luna ce câștig are fie prin extras de cont, fie adeverința de salariu / fluturaș dar el spune ca sunt date personale.
Problema este ca am ajuns o data la executor pentru neplata a 3 luni și asa descoperisem și altceva. Nu calcula bine 25 la suta :)
Cum trebuie sa procedez?
Daca ajung iar la executor și el verifică și totul este ok rămân cu cheltuielile de judecata eu?
Cel mai recent răspuns: anndutza , utilizator 19:47, 4 Ianuarie 2023
Daca credeti ca plateste mai putin puneti executorul sa anunte angajatorul ca suma de 25% sau cat aveti sa fie poprita si platita in contul dvs.
daca si asa angajatorul plateste mai putin decat credeti dvs ca trebuie sa primiti faceti o noua chemare in judecata si spuneti ca sa se faca update la venitul actual caci fostul sot nu achita conform legii, instanta cere de la anaf veniturile si se poate verifica imediat daca a achitat sau nu cat trebuie
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Bună seara ! Dacă plătește de bună voie , executorul nu are dreptul sa pună poprire pe salariul debitorului, ar incalca legea. Prin urmare, soluția este sa va adresați executorului, acesta verifica veniturile și plățile efectuate dacă s-au efectuat corect în cuantumul stabilit prin hotărâre judecătorească. Dacă rezulta vreo diferenta atunci îl somează sa v-o dea , dacă nu se conformează ii pune poprire. Dacă a calculat și plătit corect , rămâneți intradevar cu banii dați la executor.
Tocmai asta e ideea, ca el nu vrea sa arate o dovada a veniturilor. Eu nu am de unde sa știu ca achita corect sau nu, mai ales ca anul trecut nu a achitat 25 la suta. Decât atunci când a fost somat. Nu mi se pare normal sa stau sa îl caut eu sau sa rămân cu cheltuielile de judecata. Normal și corect era sa îmi arate o dovada. Fără alte detalii.

Vas Vas a scris:

Bună seara ! Dacă plătește de bună voie , executorul nu are dreptul sa pună poprire pe salariul debitorului, ar incalca legea. Prin urmare, soluția este sa va adresați executorului, acesta verifica veniturile și plățile efectuate dacă s-au efectuat corect în cuantumul stabilit prin hotărâre judecătorească. Dacă rezulta vreo diferenta atunci îl somează sa v-o dea , dacă nu se conformează ii pune poprire. Dacă a calculat și plătit corect , rămâneți intradevar cu banii dați la executor.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Poprire salar Cristian Marian Cristian Marian Am pierdut două procese de ordonanță președințială și le-am pierdut, iar eu am refuzat să plătesc cheltuielile de judecată. Partea ... (vezi toată discuția)
Executarea unui cont al unei terte persoane in vederea recuperarii pensiei de intretinere minor desirelia75 desirelia75 cum se poate actiona in instanta in urmatoarea situatie: -fostul sot obligat la plata pensiei de intretinere minor in cuantum de 25%din venitul net lunar isi ... (vezi toată discuția)
Incuviintare poprire din motive excpuse gresit de executor/ulterior respinsa Mariaggg Mariaggg Buna seara. O sa incerc sa fiu succinta. Deoarece veniturile fostului sot fluctueaza destul de mult, pensia de intretinere a copilului deasemeni. El a platit ... (vezi toată discuția)