avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 840 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Buna ziua Va rog sa/mi spuneti daca la parterul unui ...
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Buna ziua Va rog sa/mi spuneti daca la parterul unui bloc de ...

Buna ziua
Va rog sa/mi spuneti daca la parterul unui bloc de locuinte poate functiona o unitate de productie( confectii textile).
Ord 119 din 2014 spune ca nu. Modificarea ordinului din 2014 spune ca da. Pe net apar modificari ale ordinului si in 2022 doar ca titlu. Nu gasesc continutul. Sunt confuz. Multumesc!
Cel mai recent răspuns: mitabiciclista , utilizator 15:50, 4 Ianuarie 2023
Pentru analiza si eventual raspuns la obiect este necesar sa furnizat date relevante
Spatiul de la parterul imobilului de locuit in comun este prevazut din constructie drept spatiu cu alta destinatie decat acea de locuinta?

Sa nu confundam "marfa cu ambalajul" !
Atat inainte, cat mai ales in vremurile actuale, unele blocuri aveau proiectat, adica asa cum se zice mai sus:
Spatiul de la parterul imobilului de locuit in comun este prevazut din constructie drept spatiu cu alta destinatie decat acea de locuinta?

Asa o fi, dar asta nu inseamna ca in spatiul respectiv, poate functiona orice - si cred ca aici este toata discutia.
Ca cineva poate inchiria sau detine in proprietate un asemenea spatiu, nu inseamna ca poate face orice-i trece prin cap, doar-doar, sa castige niste bani. Cineva (de obicei, primariile) se ocupa cu eliberarea unor autorizatii de functionare, altfel amestecam spatiile de locuit cu spatii industriale, desgur cei care sufera sunt proprietarii de la etajele superioare
Discutia se poate prelungi cu tot felul de exemple, dar ma opresc aici.
Succes!
Blocurile de locuit au locuinte și la parter,nu e cazul aici.Aici este
o clădire cu destinație mixtă,chiar să nu le amestecam.Mai toate blocurile de pe străzile principale au la parter astfel de spații.
La parterul blocului meu e o croitorie (confecții textile),cofetărie,posta,etc.Asa a fost proiectată,clădire cu destinație mixtă,pe vremurile de mai înainte.
Ultima modificare: Miercuri, 4 Ianuarie 2023
mitabiciclista, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Gradinita la parterul blocului si curte de joaca in fata blocului stefanelul stefanelul Buna ziua. Locuiesc intr-un bloc la etajul 1. La parter functioneaza o gradinita cu aprox. 30-50 de copii. In fata blocului, inclusiv si sub balconul meu, este ... (vezi toată discuția)
Scoli de soferi-spatiu laurafekker laurafekker Școala de conducători auto nu poate funcționa în spații destinate prin construcție locuirii, situate în blocuri cu mai multe etaje. Se ... (vezi toată discuția)
Spatiu comercial cecalecean daniel cecalecean daniel Buna detinem din anul 1999 un spatiu comercial situat la parterul unui bloc,parterul este in intregime cu sptii comerciale,si pana anul acesta autorizatia de ... (vezi toată discuția)