avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 562 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... Dacă am de recuperat o creanță din timpul legii ...
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

Dacă am de recuperat o creanță din timpul legii pensiilor ...

Dacă am de recuperat o creanță din timpul legii pensiilor 19/2000 deoarece au greșit decizia de pensionare ,instanța poate invoca din oficiu prescripția în baza decretului 167/1968 care a fost abrogat????legea pensiilor 263 la art 107 aliniat 2 spune că pentru greșeli nu există termen de prescripție....Mulțumesc
Cel mai recent răspuns: Carp Mircea , utilizator 17:57, 4 Ianuarie 2023
Stimate @pop vasile1961 , art 167 aliniatul 2 din Legea 263/2010 de care pomeniti spune exact pe dos : ca sumele “ se acorda sau se recupereaza , dupa caz , in cadrul termenului general de prescriptie “ . Termenul general de prescriptie este de 3 ani .
Ultima modificare: Miercuri, 4 Ianuarie 2023
CHKa, utilizator
vă rog să mă scuzati eu nu vorbesc nedocumentat art 107/2/2 spune....:(2^1) Prin excepție de la prevederile alin. (2), în cazul unei erori materiale, de calcul sau al oricărei greșeli de redactare, omisiuni sau mențiuni greșite, intervenite în procesul administrativ de evaluare, prelucrare și redactare a datelor în vederea emiterii deciziei de pensionare sau a datelor înscrise în aceasta ori în sistemul electronic de punere în plată a deciziei, termenul general de prescripție nu se aplică pentru recuperarea de către beneficiarul dreptului la pensie a sumelor neplătite de către casa teritorială de pensii competentă.
E foarte posibil ( ba , chiar probabil ) ca site-ul unde am consultat eu Legea 263 sa nu fie up-datat , cu toate ca e un site foarte serios . Textul postat de dvs. acolo nu apare , iar aliniatul 2 nu are decat o singura fraza , nu se continua cu “ indice 1 “ sau “ 2 “ . Pare ca eu nu am fost suficient documentata , imi cer scuze ...

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

A - de când se considera „înscrierea inițială la pensie“ ... ranedo ranedo A - De când se considera „înscrierea inițială la pensie“ din cuprinsul art. 170 alin. (3) din Legea nr. 263/2010, în cazul meu am ieșit în pensie de ... (vezi toată discuția)
Buna ziua, am descoperit ca pensia a fost gresita de casa de ... Valentina Anca Valentina Anca Buna ziua, Am descoperit ca pensia a fost gresita de Casa de Pensii, As putea recupera banii diferenta? Mentionez ca este vorba de o perioada mai mare de 3 ... (vezi toată discuția)
Erori la calculul pensiei virgil64 virgil64 Buna ziua ! Am descoperit ,ca doua din elementele pe baza carora mi s-a calculat pensia sunt gresite.Una din aceste greseli am descoperit-o in anul 2008.Mi ... (vezi toată discuția)