avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 911 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Buna ziua ! Am un copil de 3 ani , sunt despărțită ...
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Buna ziua ! Am un copil de 3 ani , sunt despărțită de tatăl ...

Buna ziua ! Am un copil de 3 ani , sunt despărțită de tatăl acestuia de când eram însărcinată , nu am fost căsătoriți , după naștere acesta a plecat in Germania , s-a interesat de copil de 2 ori in acești 3 ani , rămăsese de comun acord ca acesta sa ii plătească pensia alimentara însă de fiecare data am fost dusa cu vorba de la o luna la alta .
Acesta este trecut și el in certificat și as dori sa știu cum pot sa îl decât din drepturi caci doresc sa plec cu băiatul in străinătate la unul din părinții mei . Și acesta nu îmi da procura , defapt nici nu dau de el … o singura data reușisem și a spus ca nu îmi da nimic .
Am posibilitatea sa fac ceva care sa dureze mai puțin timp pana la rezolvare sau cât durează sa las copilul in grija mamei mele printr-un notar ceva și apoi sa vin după el ? Mulțumesc !
Cel mai recent răspuns: Avocat Neagu Elena , Avocat 17:49, 4 Ianuarie 2023
Având în vedere dezinteresul tatalui fata de copil de o perioada lunga de timp consider ca aveți șanse mari sa obțineți exercitarea autorității parintesti în mod exclusiv.
Pana obțineți o astfel de hotărâre puteți sa delegați autoritatea parinteasca asupra copilului catre un membru din familia dvs pe o perioada de maxim 1 an de zile. Delegarea autorității parintesti se face tot pe calea instantei de judecata însă procedura este rapida.
Contactați un avocat și discutați în detaliu toate aceste aspecte.
Cautati avocat bun ca să va pregătiți de proces.
Deschiderea unui proces poate necesita anumite pregătiri.

Daca procesul nu va fi foarte bine gândit nu se va ajunge la custodie exclusivă.

Cu stimă,

București 2023

Ultima modificare: Miercuri, 4 Ianuarie 2023
CLAUDIU LASCOSCHI, Avocat
Puteți obține și suplinirea acordului tatalui pentru ieșirea din tara cu copilul însă la data prevazuta în hotărârea judecătorească trebuie sa va întoarceți cu copilul în România. Procedura este rapida, dureaza maxim 3 săptămâni.
O sa va explice avocatul pe larg toate aceste aspecte juridice.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Buna seara. sunt divorțată de 8 ani, după divorț avem custodie ... nataliacatisov@yahoo.ro nataliacatisov@yahoo.ro Buna seara. Sunt divorțată de 8 ani, după divorț avem custodie comuna asupra minorului, in toți acești ani tatăl copilului nu ia plătit niciodată ... (vezi toată discuția)
Bună! am și eu o întrebare. dacă dețin o hotărâre de divorț, ... Anileda B Anileda B Bună! Am și eu o întrebare. Dacă dețin o hotărâre de divorț, în care este precizat ca drepturile și obligațiile sunt exercitate de ambii parinti , ... (vezi toată discuția)
Buna seara, soțul meu se confrunta cu următoarea situatie: ... MihaelaCiobanu33 MihaelaCiobanu33 Buna seara, Soțul meu se confrunta cu următoarea situatie: a fost căsătorit, a divorțat în urma cu aproximativ 9 ani si i-au fost încredințați cei ... (vezi toată discuția)