avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 436 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Apartament mostenit dar fara acte pentru succesiune
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Apartament mostenit dar fara acte pentru succesiune

Buna ziua,
Familia mea a fost contactata de catre o ruda mai indepartata (sora bunicului meu vitreg), pentru a-i oferi ingrijire si sprijin in ultima perioada a vietii cu promisiunea ca o sa faca un testament prin care sa ne ramana noua apartamentul pe care il detine, dupa ce va inceta din viata. Ei bine, persoana in cauza s-a imbolnavit de covid, starea de sanatate i s-a inrautatit brusc si a murit, fara sa mai apuce sa faca testamentul promis. Din cauza ca aceasta persoana nu are alte rude ( nu a fost casatorita niciodata, nu a avut copii, a avut doar un frate care la randul lui este decedat si nici el nu a avut copii desi a fost casatorit de doua ori, a2a casatorie fiind cu bunica mea ), familia mea s-a ocupat de inmormantare si toate formalitatile necesare, am ramas cu cheile de la apartamentul promis, cu toate actele de proprietate pe numele decedatei, dar nu avem testament pentru a incepe succesiunea. Mentionez ca singura ruda in viata a decedatei este bunica mea care i-a fost cumnata, dar din cate stim ea nu are drept de succesiune. A trecut un an si cateva luni de la decesul proprietarei, nimeni nu a revendicat proprietatea pentru ca nu are cine, iar noi intre timp platim facturile si impozitul in speranta ca exista o sansa sa fie al nostru pana la urma. Intrebarea mea este daca exista vreo forma prin care familia mea sa poata intra in posesia apartamantului din punct de vedere legal.
Va multumesc anticipat pentru eventualele sfaturi/raspunsuri.
Ultima modificare: Miercuri, 4 Ianuarie 2023
PetreMBota, utilizator
Cel mai recent răspuns: raluk0207 , utilizator 13:03, 8 Ianuarie 2023
4 din 4 utilizatori consideră
acest răspuns util
Daca nu sunteti ruda pana la gradul 4 ,conform dispozitii cod civil in vigoare,nu aveti drept legal sa intrati in posesia bunului imobil
6 din 6 utilizatori consideră
acest răspuns util
Chiar dacă plătiți impozit, nu va fi niciodată al dvs.
Dacă nu există rude pana la gradul 4, succesiunea e vacanta și o ia statul.
1 din 3 utilizatori consideră
acest răspuns util
Cautati bine, poate gasiti un testament olograf (adica scris in intregime de mana, semnat si datat de catre testator)! Notari unde sa dezbateti succesiunea au ramas destui, nu va speriati de ce e in link!
[ link extern ]
Ultima modificare: Sâmbătă, 7 Ianuarie 2023
DlGoe, utilizator
3 din 3 utilizatori consideră
acest răspuns util
Cu alte cuvinte: căutați un notar care sa va elibereze un certificat de moștenitor fals.
Pe baza unui asa zis testament olograf, găsit subit

Oare Uzucapiunea nu ar fi o varianta daca cineva din familie ar merge sa locuiasca acolo timp de 10ani sau cat prevede legea?
Ultima modificare: Duminică, 8 Ianuarie 2023
PetreMBota, utilizator

Alte discuții în legătură

Buna ziua ! cum poate intra bunica mea in posesia pământurilor ... Gigi T Gigi T Buna ziua ! Cum poate intra bunica mea in posesia pământurilor de pe titlul de proprietate al tatălui ei? Menționez că tatăl ei nu a fost căsătorit cu ... (vezi toată discuția)
Tatal meu meu si fratele lui ambii in viata au avut un un var ... albin albin Tatal meu meu si fratele lui ambii in viata au avut un un var drept de mult timp decedat a carui unica fiica a decedat recent se pare fara mostenitori inclusiv ... (vezi toată discuția)
Cuplu decedat, fara urmasi, cine mosteneste? kdoina2007 kdoina2007 Buna ziua Va rog sa ma ajutati cu un sfat in urmatoarea problema: in cazul decesului unei persoane, sotul ei fiind decedat, fara ca sotii sa aiba copii, cine ... (vezi toată discuția)