avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1029 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Bună seara! Am și eu o întrebare. Suntem 3 ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Bună seara! Am și eu o întrebare. Suntem 3 frați,iar mama ...

Bună seara! Am și eu o întrebare. Suntem 3 frați,iar mama mea are titlul de proprietetate pe numele ei. Ea are făcut un AVC si este bolnava,iar tatăl meu a decedat.
Mama mea are dreptul la semnatura? Poate sa lase la un copil moștenirea fără semnatura celorlați 2 frați?
VĂ MULȚUMESC!
Cel mai recent răspuns: adriandimitriu , utilizator 00:41, 5 Ianuarie 2023
daca mama e constienta si cu mintea intreaga are dreptul sa dispuna de averea personala. mama nu poate lasa mostenirea, fiindca aceasta nu exista, mama fiind in viata. ea poate cel mult sa doneze sau sa vanda, sa incheie un contract de vanzare cu clauza de intretinere/ abitatie, etc...
daca mama nu are capacitate de exercitiu, puteti apela la instanta de tutela pentru a constata acest lucru si a institui o tutela/curatela, dupa caz

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Instrainarea unui imobil al unei persoane fara drept de semnatura Eugen57 Eugen57 Buna...Am un frate care este bolnav de schizofrenie,si care prin ordin judecatoresc nu are drept de semnatura si are un tutore. Are un apartament pe numele ... (vezi toată discuția)
Mostenire Dana_Burcea78 Dana_Burcea78 multumesc pt. raspuns,as vrea sa va mai intreb ceva si anume,sunt 2 surori ,iar una dintre ele vrea toata mostenirea,dar proprietara averii traieste,adica mama ... (vezi toată discuția)
Contract de intretinere cu acordul fratilor vivipanait vivipanait suntem 5 frati. vreau sa inchei un contract de intretinere cu parintii sau contract de vanzare cumparare cu clauza de intretinere pentru ca eu am grija de ei. ... (vezi toată discuția)