avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 463 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Am achizitionat un apartament impreuna cu fostul ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Am achizitionat un apartament impreuna cu fostul concubin . In ...

Am achizitionat un apartament impreuna cu fostul concubin .
In contractul de vanzare cumparare avem fiecare jumatate din imobil.
Din acel contract am platit doar jumatate din suma datorata urmeaza plata in cea de a doua tranșă si sa inchiem actele .

PROBLEMA SI INTREBAREA MEA ESTE :
CE TREBUIE EL SA FACA PENTRU A RENUNTA LA COTA PARTE DIN IMOBIL ?

El m-a tot amanat cu incheierea actelor din cauza din diferite motive dar ca sa aflu recent ca defapt a facut un imprumut la banca si nu la platit .

Specific ca nu pot finaliza actele cu el in contract si a merge la fianciar pentru el intre timp a acumulat datorii la banca si la financiar .
Cel mai recent răspuns: ynocentta , utilizator 16:54, 6 Ianuarie 2023
Pana nu achitați integral prețul, nu puteți încheia niciun act
Mulțumesc de aceasta informație! Știam întrebarea era alta , dar nu ați citit totul doar pe sărite .
Am și specificat că el are datorii la stat și un mod prin care el să poată renunța la 1/ 2 din imobil ! Înainte de finalizarea actelor . Pentru că asta ar însemna cea de a doua plată să fie făcută de pe numele lui . Ceea ce la final înseamnă pierderea imobilului având automat proprire/ executare judecătorească că statul să își recupereze banii .

raluk0207 a scris:

Pana nu achitați integral prețul, nu puteți încheia niciun act

Ultima modificare: Joi, 5 Ianuarie 2023
andreea2509, utilizator
Am citit tot. Răspunsul dvs la întrebare se rezuma la: nu se poate face niciun act cât timp nu ați achitat prețul integral.
De ce?
Pentru ca la momentul de față, dvs sunteți coproprietari. Deci conceptul de "renunțare " este imposibil la acest stadiu.
Concubinul dvs nu are decât posibilitatea de a va transmite jumătatea lui. Cum? Printr-un act ce transmite proprietatea.
Fie un act de partaj voluntar, fie un contract (de vanzare/ donatie către dvs).
În ambele situații, se solicita un extras de carte funciara pentru autentificare, unde dacă apare ipoteca pentru pretul ramas de platit, niciun notar nu va perfecta actul cu sarcini.
Ultima modificare: Joi, 5 Ianuarie 2023
raluk0207, utilizator
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
un mod prin care el să poată renunța la 1/ 2 din imobil !

In etapa si situatia prezentata ,concubinul nu poate realiza niciun demers pana nu se achita integral creditul
Creditorul =banca a notat ipoteca la ocpi -astfel ca pana la achitare integrala credit legal,nu se pot face modificari in scripte
Ar exista variante legale pentru a prelua dv integral creditul
Ultima modificare: Vineri, 6 Ianuarie 2023
ynocentta, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Promisiune de vanzare cumparare teren, pret achitat integral, tranzactie esuata iacobcristian iacobcristian Buna ziua am si eu o speta destul de rara cred.... Am cumparat un teren cu 30.000 Euro dar am facut doar un act de promisiune de vanzare cumparare cu plata ... (vezi toată discuția)
Vreau sa cumpar o garsoniera ContSters98379 ContSters98379 Buna. Vreau sa cumpar garsoniera, dar nu platesc pretul integral. Platesc jumatate acum si jumatate la sfarsitul anului. Vreau sa stiu daca garsoniera o ... (vezi toată discuția)
Evaluare imobil cu expert tehnic judiciar dumiflorin dumiflorin Am depus la banca o evaluare a unui imobil facuta de catre un evaluator autorizat ANEVAR. Banca crede ca evaluatorul a exagerat (a evaluat mai mult) si mi-a ... (vezi toată discuția)