avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 444 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Bună ziua! Soția este în CCC, iar CIM este ...
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Bună ziua! Soția este în CCC, iar CIM este suspendat pana ...

Bună ziua! Soția este în CCC, iar CIM este suspendat pana în 10.04.2022. Întrebarea noastră este: când trebuie sa se întoarcă la serviciu, efectiv și pentru a beneficia de aceasta inserție de un an de zile (stim ca este undeva in jur de 600 de lei lunar, timp de un an de la revenirea la serviciu). Pana acum știam ca trebuie sa se întoarcă pe 10.03.2022, respectiv după 1 ani 11 luni de CCC, dar astăzi nu știe nimeni sa ne lămurească dacă e obligata sa se întoarcă la 1 an și 11 luni sau la 1 an și 10 luni, fiind în discuție situația cu luna/lunile tatălui. Amintim ca eu, tatăl copilului nu o sa solicit CCC. Mulțumesc și sper ca de la dumneavoastră vom primi un răspuns lămuritor!
Cel mai recent răspuns: craiova3 , utilizator 13:02, 7 Ianuarie 2023
La 1 an si 10 luni trebuie sa se intoarca , dar daca dvs nu solicitati indemnizatia CCC si aveti dreptul, atunci pentru cele 2 luni nu va primi stimulent de insertie.
Bună ziua! Mulțumesc pentru răspuns! Eu sunt în pensie de invaliditate de 12 ani și am înțeles ca pot solicita CCC pentru cele doua luni și o voi face. În acest caz, voi incasa eu indemnizația pentru lunile 23 si 24, în cuantumul pe care l-a încasat soția pentru primele 22 de luni. Astfel, ea este obligata sa se ducă la serviciu? Noi am opta pentru a rămâne acasă pana la expirarea suspendării CIM. O afectează cu ceva în afara de faptul ca ea nu va avea venituri în aceste 2 luni? Mulțumesc

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Indemnizatie si concediu crestere copil cu handicap cristisy cristisy Buna seara Am si eu o problema si o nelamurire in acelasi timp. Am nascut un baietel si am optat pentru ccc pana la 1 an. Acum baietel are 10 luni si a fost ... (vezi toată discuția)
Ccc obligatoriu pentru tata o luna ramiha ramiha Buna ziua, am si eu nevoie de un raspuns din partea dvs. Dupa nastere vreau sa intru in CCC pentru an. Am inteles ca pentru copiii nascuti dupa 1 martie ... (vezi toată discuția)
Acordarea stimulentului de insertie ClaudiuGabriel ClaudiuGabriel Buna ziua, Am urmatoarea nelamurire: Copilul s-a nascut pe 14 iunie 2012, si sotia a intrat in concediu de ingrijirea copilului, optand pentru un an de ... (vezi toată discuția)