avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 431 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Montare apometrele cu unde radio(wi-fi) ...
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Montare apometrele cu unde radio(wi-fi) In luna Septembrie 2022, ...

Montare apometrele cu unde radio(wi-fi)
In luna Septembrie 2022, cu acordul AG a proprietarilor unde am hotarat montarea de apometre cu transmisie radio, ceia ce sa si intamplat, cu exceptia a doua apartamente care nu doresc montarea.
O persoana(apartament) are montate apometre in regim propriu de nu stiu cati ani iar celalalt locatar(apartament) nu are apometre deloc.
S-a ajuns la aceasta decizie datorita faptului ca nu se declara indexii corecti sau unele erau blocate, fapt demonstrat la montarea celor Wi-fi, iar noi cei care aveam apometre fuctionale si declaram corect, plateam diferenta de necorcondanta mare, fapt pentru care noi locatarii am cerut-o administratiei, s-a facut sedinta si toti prezenti au fost de acord, inclusiv persoana care nu are montat apometru.
Bineinteles ca s-a vazut din prima luna ca noi cei corecti am avut dreptate, adica consumul nostru a ramas acelasi si la alte persoane, consumul a crescut considerabil.
Intrebarea mea este:
Ce putem face legal ca si celelalte 2 apartamente sa-si monteze apometre wi-fi, cum am hotarat si montat 21 din 23 apartamente din bloc?
Persoana care nu are apometru deloc a fost de acord la sedinta, pentru ca pretul a fost foarte convenabil 125 lei/apometru + 2 lei/luna/apometru citirea lor dar, cand au ajuns firma care s-a acupat cu montajul, au descoperit ca nu are montat deloc si ia comunicat ca nu pot monta apometrele 2 la numar, la acelasi pret si daca doreste ei pot monta doar ca sunt costuri suplimentare.
Firma respectiva le-a comunicat tariful, a ramas sa discute cu familia si sa-i contacteze, ceia ce nu sa intamplat.
Deci ce putem face noi locatarii, pentru ca administrtia e ca si cand nu ar exista?
Multumesc anticipat si imi cer scuze pentru atatea detalii.
Cel mai recent răspuns: ynocentta , utilizator 11:15, 7 Ianuarie 2023
Apometrele cu transmisie radio nu sunt o obligație legală, doar apometrele ca atare (fără nici o transmisie) sunt, conform legii 196 din 2018.
Nu exista dispozitie expresa care sa impuna obligativitatea instalarii de aparate contorizat inteligente cu citire la distanta
Atat timp cat la nivelul imobilului de kocuit in comun exista constituita asociatie de proprietari aceasta detie obligatia legal sa desfasoare acte si actiuni pentru materializare hotarari ale adunarii generale
Asociatia de proprietari are dreptul sa notifice oficial proprietarii care nu detin instalate apometre de obligatia instalarii acestora -sub sanctiunea obligarii la plata a cheltuielilor aferente solutionarii in instanta de judecata
Daca echipa manageriala a asociatiei de proprietari nu intervine concret,sesizati oficial servciul de sprijinire si indrumare asociatii de proprietari din primaria teritoriala

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Apometre cu citire radio probleme montaj Nexus11 Nexus11 Apometre cu citire radio Dorim sa montam (cel putin o parte dintre noi) apometre de citire de la distanta pentru a putea reduce din pierderile de apa ce ... (vezi toată discuția)
Montarea de apometre cu transmisie radio in apartament ioanadescu ioanadescu buna ziua, locuiesc in Ploiesti in apartament proprietate personala si asociatia de locatari a pus un afis pe scara prin care anunta sa permitem accesul ... (vezi toată discuția)
Buna ziua! am cumparat un apartament care nu are apometru pentru ... danuta_1978 danuta_1978 Buna ziua! Am cumparat un apartament care nu are apometru pentru contorizarea apei pe care o consum. As dori un model de cerere pe care sa o duc la asociatie ... (vezi toată discuția)