avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 916 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Buna seara! Dupa bunicul sotului meu nu a fost ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Buna seara! Dupa bunicul sotului meu nu a fost dezbatuta succesiunea, ...

Buna seara!
Dupa bunicul sotului meu nu a fost dezbatuta succesiunea, acum vrem sa o deschidem.
Are ca si mostenitori pe sotia lui si doi copii, respectiv soacra mea si un frate de-al ei fara discernamant (sufera de dementa).
Cum putem dezbate succesiunea, avand in vedere ca familia fratelui cer pentru partea lui o suma foarte mare?
S-ar putea sa se deschida succesiunea si odata ce este deschisa bunica sa cedeze partea ei soacrei mele?
Cel mai recent răspuns: raluk0207 , utilizator 19:29, 6 Ianuarie 2023
S-ar putea sa se deschida succesiunea si odata ce este deschisa bunica sa cedeze partea ei soacrei mele?

Nu. În primul rând succesiunea este deja deschisa prin însuși decesul bunicului. În al doilea rând, partea soției se determina tocmai în urma dezbaterii succesiunii. Pana atunci, nu are cum sa va dea, ceva ce nu e stabilit și pentru care nu are un act de proprietate.
Dacă nu va înțelegeți cu familia fratelui, va trebui sa mergeți în instanță

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Succesiune cristinicaz cristinicaz socrul meu a decedat recent.au rămas un apartament si o casa la tara.Exista o soție și doi copii.ce drepturi are fiecare la moștenire? Pot copiii sa ii ... (vezi toată discuția)
Bună ziua! ași vrea lămuriri în ce privește dreptul de moștenitor. ... dynca dynca Bună ziua! Ași vrea lămuriri în ce privește dreptul de moștenitor. Defuncții soț și soție nu au moștenitori. Proprietatea casa + teren sunt ... (vezi toată discuția)
Acte casa stefanescu alina stefanescu alina buna ziua mama soacrei mele detine o casa la tara, care a apartinut ei si sotului . au avut doi copii, un baiat si pe soacra mea. tatal soacrei si fratele au ... (vezi toată discuția)