avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 745 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Poliţe de asigurare, reasigurare ... Accident auto copii daune
Discuție deschisă în Poliţe de asigurare, reasigurare şi probleme juridice conexe

Accident auto copii daune

Pe 16 decembrie am avut accident rutier. Copii mei minori au fost în stare grava,încă suntem în spital și vom mai avea nevoie de spitalizare la București. Celălalt șofer e vinovat,a intrat frontal in noi. Am înțeles că se pot obține niste daune . Mă îndruma cineva va rog cu pașii de urmat? Avem până în prezent 3 săptămâni de spitalizare și mai urmează. Și în mare parte cam despre ce suma e vorba? 2 copii minori, eu mama și șoferul nostru.
Ultima modificare: Vineri, 6 Ianuarie 2023
IuliaMariaa, utilizator
Cel mai recent răspuns: Laszlo Bicsak , Alte profesii 20:05, 7 Ianuarie 2023
Bună seara și multă sănătate vă doresc dvs., copiilor dvs. și întregii familii, în aceste momente de grea încercare.

Primul meu sfat este să aveți grijă de sănătatea dvs., să vă puteți pune pe picioare și, cât privește latura juridică a situației, să vă angajați un avocat.

La momentul accidentului, poliția a deschis un dosar penal, pentru a cerceta infracțiunea de vătămare corporală din culpă. În cadrul dosarului, se vor strănge/administra probe (înregistrări video, declarații martori oculari, declarații din partea dvs. și a șoferului vinovat, expertiză tehnică auto, etc.). Dosarul penal se va gestiona de către organul penal (parchetul de pe lângă judecătoria în raza căruia s-a săvărșit infracțiunea). Primii pași sunt de a obține acces la acest dosar, în ideea de a fotocopia documentele necesare în vederea depunerii unei acțiuni în răspundere civilă delictuală împotriva societății de asigurare..

Ulterior, în funcție de starea medicală a dvs. și a copiilor, se poate formula chiar și o ordonanță președințială, prin care instanța poate stabili, cu titlu provizoriu, obligarea asigurătorului la plata unei sume lunare, care să asigure nevoile dvs. medicale urgente.

În funcție de cum se desfășoară ancheta în sine, puteți fie să vă constituiți părți civile în dosarul penal, fie să vă adresați instanței civile, cu o acțiune separată, împotriva asigurătorului, iar dosarul penal va continua doar în vederea tragerii la răspundere penală a șoferului vinovat.

Dvs. trebuie să străngeți toate bonurile și facturile ce au legătură cu accidentul și urmările acestuia (avarii ale autoturismului, cheltuielile medicale și de transport), pentru ca daunele materiale să fie recuperate în întregime.

Cât privește daunele morale și cuantumul acestora, ele se stabilesc de către judecători (dosarul va fi soluționat, inițial, de instanța de fond - 1 judecător, iar soluția definitivă va fi dată de instanța de apel - 2 judecători), în funcție de particularitățile speței (vătămările suferite de fiecare victimă în parte, nr. de zile de îngrijiri medicale necesare vindecării, intervențiile chirurgicale suferite sau necesar a fi efectuate, tratamente si proceduri de recuperare, căt și de repercusiunile accidentului asupra vieții dvs.).

Sunt multe aspecte de lămurit, fiindcă speța dvs. este delicată și necesită atenție în alegerea strategiei. Întămplarea face că sunt avocat specializat în obținerea de despăgubiri din accidente, așa încât dacă mai aveți nevoie de un sfat sau informații, vă stau la dispoziție.

Cu stimă,
Av. Hulea Ionuț-Marius

IuliaMariaa a scris:

Pe 16 decembrie am avut accident rutier. Copii mei minori au fost în stare grava,încă suntem în spital și vom mai avea nevoie de spitalizare la București. Celălalt șofer e vinovat,a intrat frontal in noi. Am înțeles că se pot obține niste daune . Mă îndruma cineva va rog cu pașii de urmat? Avem până în prezent 3 săptămâni de spitalizare și mai urmează. Și în mare parte cam despre ce suma e vorba? 2 copii minori, eu mama și șoferul nostru.

Ultima modificare: Sâmbătă, 7 Ianuarie 2023
„Hulea Ionuț-Marius” - Cabinet de Avocat, Avocat
~ Conținut șters la cerere ~
Însănătoșire grabnică.
În primul rând este foarte important cui și în ce condiții ( clauze ) încredințați dosarul dumneavoastră!
Noi vă recomandăm o casă de avocatură specializată pe asemenea spețe!
Foarte important să începeți demersurile în timp, deoarece plîngere penală se depune în maxim 90 zile de la data accidentului!
Un asemenea dosar este destul de complex ( plîngere, expertize, cereri, asistare și reprezentare, cunoștințe în domeniu, etc. ).
Vă putem ajuta, gratuit cu sfaturi/îndrumări.
Referitor la asistență juridică ( casă de avocatură specializată) vă putem recomanda una dintre cele mai bune în domeniu.
Alături de suferința dumneavoastră,
Asociația Victimelor Fără Vină

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cine trebuie sa plateasca cheltuelile de spitalizare, victima sau soferul? vulp vulp nepoata mea a fost spitalizata 6 zile in urma unui accident rutier cine trebuie sa plateasca cheltueli de spitalizare victima sau soferul? (vezi toată discuția)
Victima accident rutier, cheltuieli de spitalizare foarte mari maria_3008 maria_3008 Buna seara, Sunt victima unui accident auto, produs pe timp de noapte prin tamponarea unui autovehicul cu o caruta nesemnalizata corespunzator, eu fiind ... (vezi toată discuția)
Utilizare rca jmen00 jmen00 In cazul unui accident rutier ( cauzat de sofer), victima poate uza de polita RCA al siferului ? daca da cum se procedeaza. multumesc (vezi toată discuția)