avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 657 soluții astăzi

Joi, 6 februarie, are loc evenimentul: AI Act: De la reglementare la implementare - Ghid practic de conformare pentru companii. Participă →

Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Sunt in urmatoarea situatie si nu gasesc un raspuns ...
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Sunt in urmatoarea situatie si nu gasesc un raspuns clar nicaieri. ...

Sunt in urmatoarea situatie si nu gasesc un raspuns clar nicaieri.
Sotia este insarcinata in 6 luni, are un job de 4 ani dar cu norma de 6 ore. Si un job de telemunca (lucreaza dr la domiciliu) de 5 luni. Avand in vedere ca jobul de baza este cel de 6 ore si este destul de solicitant, trebuie sa stea in picioare tot programul, la sfatul medicului urmeaza sa intre in concediu prenatal. Intrebarea este, poate sa intre in prenatal la jobul de baza (cel de 6 ore) si sa ramana in continuare pana la nastere cu cel de telemunca?
Multumesc frumos pentru raspuns.
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 06:19, 11 Ianuarie 2023
Vi s-a raspuns mai sus, nu se poate
Nici daca si-ar plati darile de asigurat pe toata luna ianuarie in avans ?
Nu ma intereseaza ca firma de la jobul 2 sa recupereze bani de la cas sau de oriunde.
Ma intereseaza ca la concediul de crestere copil sa apara si cele 8 luni de la jobul 2.

c.sonia a scris:

Vi s-a raspuns mai sus, nu se poate

Poate in situația în care va plăti și contribuția asiguratorie pentru muncă.
Asa cum inteleg OUG 158, in calculul indemnizatiei de CM se tine cont de veniturile realizate la fiecare loc de munca in parte.
Stagiul de asigurare se refera la persoana si nu la locul de munca.
OUG 158
Art. 33
Pentru persoana asigurată care se află în două sau mai multe situaţii prevăzute la art. 1 alin. (1) lit. A şi B şi care desfăşoară activitatea la mai mulţi angajatori, la fiecare fiind asigurată conform prezentei ordonanţe de urgenţă, indemnizaţiile se calculează şi se plătesc, după caz, de fiecare angajator. Baza de calcul pentru fiecare indemnizaţie o constituie numai venitul obţinut pe fiecare loc de realizare.
*) Prevederile se aplică începând cu veniturile aferente lunii ianuarie 2018.

Alte discuții în legătură

Concediu prenatal MarinescuDiana MarinescuDiana Concediul prenatal este 85% din media veniturilor brute din ultimele 6 luni consecutive dinaintea intrarii in concediu? In luna ianuarie nu am realizat ... (vezi toată discuția)
Concediu prenatal si postnatal kokoleta88 kokoleta88 Va rog mult daca puteti sa imi calculati cam cati bani ar trebui sa iau pt concediul prenatal si postnatal sau sa imi explicati cum se calculeaza. am un ... (vezi toată discuția)
Trebuie sa am obligatoriu 6 luni lucrate inainte sa intru in concediu de maternitate de 126 zile? yuby yuby Buna ziua , Fiti draguri am si eu o intrebare referitoare la cazul meu . Sunt insarcinata am inceput serviciul in luna ianuarie 2012, 12 ianuarie dupa 2 ani, ... (vezi toată discuția)