avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 841 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Teren privat, sau in proprietatea statului
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Teren privat, sau in proprietatea statului

Buna ziua,
cum pot afla daca o anumita portiune de teren este proprietate privata, sau apartine de statul Roman? Cunosc doar localizarea pe Gmaps, fara alte detalii.
Mai concret, doresc sa aflu daca un teren din apropierea plajei are un proprietar, sau este ocupat in mod abuziv.

Intrebarea 2: cum pot afla daca o cale de acces este declarata ca fiind drum public, sau este doar o zona prin care se obisnuieste sa circule masini, dar in fapt este proprietate privata?

Multumesc.
Cel mai recent răspuns: bogdan.sb , utilizator 17:43, 8 Ianuarie 2023
1. Dacă e intabulată, accesati site-ul ancpi, identificati terenul, platiti 20 lei și primiti extrasul CF, unde scrie proprietarul. Dacă nu, puteți solicita suport de la primarie, dar acolo trebuie să dovediți că sunteți o persoană interesată în sensul legii, fiindcă această informație nu e publică.
2. Cereți de la primărie o copie a PUG, unde sunt figurate drumurile publice.
Ultima modificare: Sâmbătă, 7 Ianuarie 2023
adriandimitriu, utilizator
Multumesc ptr informatii.
Nu gasesc sectiunea pe ancpi, unde pot identifica un teren pe harta (nu cunosc numar cadastral, sau carte funciara). Exista?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Terþ invocã drept de proprietate asupra cãii de acces rodiatea rodiatea Teren cumpărat în 2009; acces de pe un drum care apare astfel, ca drum, în harta comunei şi în documentele mele cadastrale (în actele mele are şi o ... (vezi toată discuția)
Registrul cadastral al imobilelor. cum il pot accesa? am un extras ... americanux americanux Registrul Cadastral al Imobilelor. Cum il pot accesa? Am un extras CF care imi spune ca este un teren intravilan cu 3 constructii fara acte. Constructia care ... (vezi toată discuția)
Concesionare teren generalu61 generalu61 in dreptul proprietati se afla un teren ce are destinatia DRUMURI ,dar terenul este spatiu verde,doar eu am acces la proprietate prin acest teren care reiese ... (vezi toată discuția)