Buna ziua . Unde pot verifica daca pe numele străbunicului au fost emise toate titlurile de proprietate conform legii 18/1991 ?
Am informația că nu s-ar fi scos titluri pe toate terenurile agricole deținute .
Buna ziua,
Avand in vedere că titlurile de proprietate se emit de catre Consiliile județene, prin comisii speciale care functioneaza pe langa primariile localitaților, cred că primul drum trebuie sa-l faceti la primărie.
Dar, evident că trebuie să stiti ce să cereți: adică trebuie să faceti dovada cu acte de proprietate pe numele străbunicului.
Dacă cunoașteți doar din povești, că străbunicul dvs. deținea terenuri și nu aveți niciun document, nu aveți cum să faceți dovada și nici nu aveți temei legal pentru a solicita emiterea titlurilor de proprietate.
La oficiul de cadastru puteți afla doar dacă terenurile respective ar fi fost întabulate... ceea ce mă îndoiesc că pe vremea străbunicului ar fi existat această procedură de întabulare. La vremea respectivă această procedură de întabulare era folosită extrem de rar, în special de persoanele ce dețineau moșii întinse/domenii.