avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 424 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Titlu proprietate
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Titlu proprietate

Buna ziua . Unde pot verifica daca pe numele străbunicului au fost emise toate titlurile de proprietate conform legii 18/1991 ?
Am informația că nu s-ar fi scos titluri pe toate terenurile agricole deținute .
Ultima modificare: Duminică, 8 Ianuarie 2023
bogdanaaa, utilizator
Buna ziua. Incercati la Oficiul de Cadastru si Publicitate Imobiliara din judetul in care se afla terenurile.
Buna ziua,
Avand in vedere că titlurile de proprietate se emit de catre Consiliile județene, prin comisii speciale care functioneaza pe langa primariile localitaților, cred că primul drum trebuie sa-l faceti la primărie.
Dar, evident că trebuie să stiti ce să cereți: adică trebuie să faceti dovada cu acte de proprietate pe numele străbunicului.
Dacă cunoașteți doar din povești, că străbunicul dvs. deținea terenuri și nu aveți niciun document, nu aveți cum să faceți dovada și nici nu aveți temei legal pentru a solicita emiterea titlurilor de proprietate.

La oficiul de cadastru puteți afla doar dacă terenurile respective ar fi fost întabulate... ceea ce mă îndoiesc că pe vremea străbunicului ar fi existat această procedură de întabulare. La vremea respectivă această procedură de întabulare era folosită extrem de rar, în special de persoanele ce dețineau moșii întinse/domenii.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Dosar reconstituirea dreptului de proprietate mihaelamariaana mihaelamariaana Unde se afla arhivate dosarele care au stat la baza emiterii titlurilor de proprietate pe baza legii 18 din 1991.In ce conditii se obtine un duplicat dupa ... (vezi toată discuția)
Privitor la intabulare de teren ... alexandru77 alexandru77 Buna ziua, As dori sa stiu cum pot sa aflu ce pamanturi detinea strabunicul (sau macar bunicul) meu? Ideea este: eu am cateva titluri de proprietate, dar stiu ... (vezi toată discuția)
2 p.v. de punere în posesie pe acelaºi amplasament Katri Katri Deţin un proces verbal de punere în posesie din 2005 (semnat de primar, secretar, reprezentantul Ocolului silvic, topograf, reprezentant legal al ... (vezi toată discuția)