avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 413 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Buna ziua,as dori sa stiu care sunt optiunile pentru a ...
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Buna ziua,as dori sa stiu care sunt optiunile pentru a constrange ...

Buna ziua,as dori sa stiu care sunt optiunile pentru a constrange locatarii de pe scara sa contribuie la reparatiile acoperisului in conditiile in care nu avem asociatie de locatari iar vecinii nu doresc sa contribuie,unul dintre ei ne-a spus sa-l dam in judecata dar pana la judecata nu exista alta posibilitate? pentru ca de reparatii urgente este nevoie acum.Care ar fi pasii de urmat? pana acum doar noi am reparat ce se putea repara dar am ajuns intr-un stadiu unde nu mai putem si nu ne mai permitem sa reparam acoperisul pentru intreaga scara.Multumesc
Cel mai recent răspuns: ynocentta , utilizator 13:09, 9 Ianuarie 2023
Buletinul jurisprudenţei 2018
Fiecare proprietar al apartamentelor este obligat să suporte cheltuielile legate de întreţinerea, repararea şi exploatarea părţilor comune ale imobilului cum este acoperişul, în proporţie cu cota sa parte.
Acoperişul face parte dintre părţile comune ale clădirii şi toţi proprietarii apartamentelor sunt obligaţi să se preocupe de întreţinerea lui. Reclamantul, în calitate de coproprietar, a efectuat lucrările de reparaţii la întregul acoperiş al imobilului, astfel încât acesta are calitate procesuală activă în cererea de chemare în judecată promovată pentru recuperarea părţii din cheltuielile efectuate corespunzătoare celuilalt coproprietar, respectiv pârâtul.
Chiar daca nu exista constituita asociatie de proprietari,in siatuatia dv opereaza disp cod civil privind coproprietatea

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Buna ziua! va rog sa ma ajutati cu un raspuns la urmatoarea problema: ... creedy creedy Buna ziua! Va rog sa ma ajutati cu un raspuns la urmatoarea problema: In imobilul in care locuiesc (sunt 6 apartamente, fara Asociatie de proprietari), am ... (vezi toată discuția)
Acoperis bloc puscasu.ctin puscasu.ctin Buna ziua. Locuiesc intr.un bloc cu patru etaje,12 apartamente,toti proprietari. Nu avem o asociatie de locatari. Majoritatea dintre proprietari vrem sa ... (vezi toată discuția)
Reparatie acoperis in bloc fara asociatie Acoperis22 Acoperis22 Buna ziua! Locuim intr-un bloc vechi ( rusesc) cu 2 apartamente pe etaj ( 6 in total pe scara, dintre care 2 la demisol). Nu avem asociatie de proprietari si ... (vezi toată discuția)