avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 457 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Buna ziua ! As vrea sa ma ajutati cu o varianta ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Buna ziua ! As vrea sa ma ajutati cu o varianta privind urmatoarea ...

Buna ziua ! As vrea sa ma ajutati cu o varianta privind urmatoarea situatie:
- bunicii mei care sunt despartiti, nu divortati, detin un apartament pe care vor sa il lase fiului lor, adica tatalui meu, dar bunica traieste cu teama de a nu fi data afara din casa, desi i s-a explicat ca nu se va intampla asa ceva, nu este de convins. Exista cumva vre-un document prin care sa se impuna anumite clauze sau ceva benefic si pentru ea sa stea linistita ca nu va fi data afara ?
Cel mai recent răspuns: gi-jane2 , moderator 15:31, 8 Ianuarie 2023
contract de vanzare cumparare a nudului, cu pastrarea uzufructului.
sau

contract cu renta viagera. cat timp traiestie va asumati responsabilitarea intretinerii, ulterior, imobilul ramanandu-va dvs
Dar care e urgenta? Tatal dvs oricum ii mosteneste, nu mai are rabdare sau cum?

Tatal meu mai are 3 surori , scuze nu am specificat asta
gi-jane2 a scris:

Dar care e urgenta? Tatal dvs oricum ii mosteneste, nu mai are rabdare sau cum?

Poate semna cu tatal un contract de intretinere cu drept de uzufrct viager. Va avea astfel certitudunea ca va sta un casa si ca va fi si îngrijită

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Contract de vanzare cumparare sau? Luiza P Luiza P Buna ziua. Ce fel de contract ar fi cel mai bine sa fac cu bunica mea, pentru ca sa pot mosteni apartamentul ei fara ca sa fie atacat de eventuali ... (vezi toată discuția)
Trecerea casei de la parinti la copil ionut_alex ionut_alex Buna ziua vreau sa trec casa de pe numele parintilor pe numele meu dar nu stiu cum este mai bine ca apoi sa nu se ridice cu pretenti celelalte surori ce ma ... (vezi toată discuția)
Intretinere glogo glogo Buna eu am luat in 2016 pe bunici mei in întreținere cu contract de întreținere cu uzufruct viager, bunicul meu a murit si as vrea sa stiu ce drept imi ... (vezi toată discuția)