avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1010 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Legea fondului funciar
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Legea fondului funciar

In legea 18/1991 se menționează la articolul 23 că cetățenii devin proprietari atât pe terenul curți construcții cât și pe gradina . In lege se face trimitere la art. 8 din Decretul-lege nr. 42/1990. Acolo spune că cetățenii devin proprietari pe o suprafață de până la 6000 mp incluzând curți construcții.

In cazul meu ,am dorit să fac cadastru pe aceste terenuri însumând în acte 6700 mp unde curtea e inclusa dar în realitate la măsurătoare a reieșit o suprafață mai mare cu aproape 2000 mp .

Ce șanse de câștig sunt sa cer în instanță anularea titlului de proprietate și eliberarea altuia pe suprafața reală ?
Ce lege încălcată sa invoc pentru deschiderea unei acțiuni ?

Suprafața reală o avem în posesie de zeci de ani fara a avea dispute cu cineva .
Ultima modificare: Duminică, 8 Ianuarie 2023
bogdanaaa, utilizator

Alte discuții în legătură

Drept de proprietate, drept funciar, reconstituire in baza decretului lege 42 din 1990, teren aferent casei excounselor excounselor Cunoasteti sa se fi desfasurat, in zonele cooperativizate, o procedura de recunoastere a dreptului de proprietate in baza art. 8 din Decretul- Lege 42 din ... (vezi toată discuția)
Actiune in revendicare CI Ioana Butan CI Ioana Butan Am o speta destul de complexa. Am formulat act in revendicare pt o suprafa de 37,49 mp, detinuti fara titlu de catre un vecin. Noi avem contractul de v-c in ... (vezi toată discuția)
Ordin al prefectului apeiron2 apeiron2 As dori sa intreb cand si in ce conditii se emite OARDINUL PREFECTULUI? (vezi toată discuția)