avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1217 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Bună ziua , va rog sa ma ajutați cu ceva opinii on ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Bună ziua , va rog sa ma ajutați cu ceva opinii on legătură ...

Bună ziua , va rog sa ma ajutați cu ceva opinii on legătură cu dreptul de servitute sau dreptul la trecerea..curte comuna , 3 proprietari se dorește iesirea din indiviziune ..curtea este poziționată la o intersecție de drumuri publice..adresa din buletin a proprietarilor este strada X , însă pereții exteriori ai imobilelor se afla pe strada Y..ma obliga legea sa le asigur acces ? Sau își pot creea ieșire prin strada Y ? Mulțumesc!
Cel mai recent răspuns: romascanu , moderator 08:00, 9 Ianuarie 2023
Cred că tocmai ne-ați povestit că acest bun (curtea) nu poate fi împărțit.
Ce înseamnă "se" dorește? Cine, mai exact?

Coproprietatea poate fi: (1) obișnuită sau (2) forțată. (exemplul clasic: scara de bloc).
Coproprietatea forțată nu poate înceta prin partaj judiciar.

Ori doriți toți (dar asta înseamnă că v-ați ĝândit toți la de toate și nu prea mai aveați ce să întrebați)
Ori tocmai ne-ați povestit că acțiunea aceluia care vrea împărteala are toate șansele să fie respinsă. (după cum ați descris situația, bunul pare a fi în coproprietate forțată).
Ultima modificare: Luni, 9 Ianuarie 2023
romascanu, moderator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Sad cumparat cu legea 550/2002 neo871 neo871 Buna ziua, Am cuparat un spatiu cu alta destinatie in baza legii nr. 550/2002. In contract se spune ca am devenit (de fapt societatea mea) proprietarul unei ... (vezi toată discuția)
Iesirea din indiviziune NeamtuAurel NeamtuAurel am o proprietate,iar trecerea la aceasta proprietate se face printr-o curte comuna in indiviziune lata de 3,75 m si lunga de 10 m,suntem 3 proprietari si avem ... (vezi toată discuția)
Trecere de servitute naitsirc1989 naitsirc1989 Un proces pentru iesire din indiviziune (trei familii in curte: una ocupand partea de la strada, iar celelalte doua partea din spate, una din aceste doua ... (vezi toată discuția)