avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 873 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Donatie
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Donatie

Buna ziua
Un bun primit cu act de donatie poate fi pus ca si gaj in cazul unui imprumut ?
Cu multumiri ,
Radu
Cel mai recent răspuns: ContSters97658 , utilizator 12:27, 22 Ianuarie 2010
Da, in afara cazului, in care donatia nu ar interzice in mod explicit acest lucru.

S-ar putea sa aveti totusi probleme in sensul in care creditorul Dvs. nu va accepta bunul cu titlul de gaj, deoarece donatiile sunt revocabile si supuse raportului (daca nu este specificat altfel in donatie) si reductiunii.
buna ziua!
doar un bun mobil poate forma obiectul conatractului de gaj.
un bun imobil poate forma obiectul unui contarct de ipoteca.
donatiile sunt revocabile doar in cazurile expres si limitativ prevazute de lege!
raportul donatiilor nu afecteaza un dr de ipoteca constituit asupra bunului.
vezi art 769 coroborat cu 765 alin 1 cod civil.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Donatie? marcelutza marcelutza Buna dimineata! Am si eu o rugaminte,daca ma puteti ajuta va rog cu un sfat.Fiul meu are locuinta cumparata inainte de casatorie si este pe numele lui.O parte ... (vezi toată discuția)
Cum se doneaza o suma de bani intr un contract de donatie? marciuc marciuc in ce conditii se doneaza o suma de bani,in ce modalitate ,,daca vreau sa donez o suma de bani fara a folosi suma de bani pt achizitionarea unui apartament ci ... (vezi toată discuția)
Vanzare de teren dobandit prin donatie roxana.violeta roxana.violeta Buna ziua, am si eu nevoie de un sfat. Parintii sotului meu au un un teren dobandit prin donatie in forma autentica si vor sa il vanda celor 5 copiii pe care ... (vezi toată discuția)