avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1777 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Protecţia consumatorului, ... Bună ziua, Am o problemă puţin mai deosebită la ...
Discuție deschisă în Protecţia consumatorului, garanţii şi probleme asociate produselor şi serviciilor

Bună ziua, Am o problemă puţin mai deosebită la care aş ...

Bună ziua,
Am o problemă puţin mai deosebită la care aş dori un sfat, o părere.
Astfel, pe parcursul lunii decembrie 2022 un post de radio din Bucureşti, dar şi cu acoperire naţională, a organizat un concurs, în fiecare zi, prin întrebări adresate ascultătorilor şi acordarea unor premii celor care răspundeau primii prin SMS sau WhatsApp. Trebuie să precizez că premiile nu erau aceleaşi în fiecare zi, dar rezonabile ca valoare, precum un coş cu sticle de vin de la o podgorie renumită în România, un pachet cu cozonaci, prăjituri şi produse de patiserie de la o firmă cunoscută în branşă, etc. Am participat şi eu, iar în ziua de 22.12.2022 am fost anunţat pe post în direct de către realizatoarea emisiunii ca fiind câştigătorul unui espressor. La puţin timp după încheierea emisiunii am primit de la acelaşi număr de telefon folosit în emisie, um mesaj genul : " Felicitări pentru premiul câştigat, vă vor contacta colegii care se ocupă de premii." A doua zi, primesc un SMS de la un alt număr de telefon prin care mi se solicitau informaţii de genul : nume, prenume, nr. de telefon şi adresa de domiciliu pentru livrarea premiului câştigat. Eram îndrumat să trimit aceste date la o adresă de e-mail genul : "concurs@ //urma numele postului de radio //ro. Evident, am transmis datele solicitate şi ... gata ! Adică, n-am primit niciun premiu nici până astăzi, chiar dacă i-am interpelat prin două mesaje trimise la adrese de e-mail valide, care figurează pe internet ca şi "contacte".
Acum, chiar nu ştiu ce să fac, de aceea vreau să vă întreb dacă aspectul pe care l-am descris mai sus îmbracă vreo formă de faptă penală. Nu cunosc date despre ceilalţi câştigători sau dacă şi-au primit sau nu premiile.
Ar mai fi varianta cu reclamaţie la ANPC sau Consiliul Naţional al Audiovizualului, eu fiind în posesia mesajelor scrise primite după încheierea concursului. Este adevărat că există şi înregistrarea emisiunii respective, din păcate arhiva online a postului de radio respectiv nu este accesibilă publicului, acest lucru fiind posibil doar la solicitarea organelor abilitate legal
Pentru aceste motive aş aprecia un sfat din partea d-voastră, ca specialişti în domeniu.
Mulţumesc,
O zi bună
Cel mai recent răspuns: atentu , utilizator 14:11, 9 Ianuarie 2023
Si de ce in prima faza nu contactati acel post de radio si sa vadeti ce se intampla...?
Mai apoi, in functie de raspuns, puneti merge la ANPC
Am menţionat mai sus că am trimis deja două e-mailuri la care n-am primit niciun răspuns. La numerele de telefon care apar pe site-ul lor nu răspunde nimeni.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Castigatorii concursului din saptamana 24 - 31.03.2008 Admin Admin Castigatorii concursului din saptamana 24 - 31.03.2008 sunt: 1. elis - 173 2. AVLIL - 148 3. Andreea Lisievici - 117 Castigatorii sunt rugati sa ... (vezi toată discuția)
Castigatorii concursului din saptamana 28.01 - 04.02.2008 Admin Admin Castigatorii concursului din saptamana 28.01 - 04.02.2008 sunt: 1. andreealisievici - 162 2. AVLIL - 162 3. romascanu - 65 Castigatorii sunt rugati sa ... (vezi toată discuția)
Castigatorii concursului din saptamana 12 - 19.11.2007 Admin Admin Castigatorii concursului din saptamana 12 - 19.11.2007 sunt: 1. praetore - 115 mesaje 2. aureliangl - 104 mesaje 3. elis - 101 mesaje Castigatorii sunt ... (vezi toată discuția)