avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 874 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Taxa pe Valoarea Adaugată - TVA Vanzare teren - cum se aplica TVA ?
Discuție deschisă în Taxa pe Valoarea Adaugată - TVA

Vanzare teren - cum se aplica TVA ?

Buna ziua,

O persoana juridica are in proprietate un teren cu 2 cladiri construite pe el. Acestea sunt in proprietatea firmei inainte de 1989, prin drept de administrare. Ulterior dupa 1989, s-a trecut la proprietate.
Acum doresc sa vand acest teren cu cele 2 cladiri . Intrebarea este : se aplica TVA ? care este temeiul legal ?

Va multumesc anticipat.
Cel mai recent răspuns: danike , utilizator 15:56, 22 Ianuarie 2010
cladirile si terenul au acelasi numar cadastral?

cladirile fiind constructii vechi pot fi vandute in regim de scutire tva
terenul fiind construibil se vinde in regim normal de taxare.

cf pct 37, alin 1 din norme :
a) terenul pe care s-a edificat construcţia urmează regimul construcţiei, dacă valoarea acestuia este mai mică decât valoarea construcţiei aşa cum rezultă din raportul de expertiză;

b) construcţia va urma regimul terenului pe care este edificată, dacă valoarea acesteia este mai mică decât valoarea terenului aşa cum rezultă din raportul de expertiză;

c) dacă terenul şi construcţia au valori egale, aşa cum rezultă din raportul de expertiză, regimul corpului funciar va fi stabilit în funcţie de bunul imobil cu suprafaţa cea mai mare. Se va avea în vedere suprafaţa construită desfăşurată a construcţiei.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Tva teren ~~~~~ ~~~~~ Va rog sa-mi spuneti daca terenul de sub constructie poate fi considerat in momentul vanzarii construibil in scopul aplicarii tva-ului.Constructia nu se vinde ... (vezi toată discuția)
Vanzare teren si constructie iudith2000 iudith2000 Buna ziua!As avea va rog,urmatoarea speta :o societate comerciala platitoare de TVA cumpara in mai 2007 un imobil in valoare de 243684 lei,si terenul aferent ... (vezi toată discuția)
Tva cladire si teren nicasilvia nicasilvia vreau sa vand o cladire cu teren de pe firma catre o persoana fizica. in contabilitatea firmei acestea sunt fara tva dar la vanzare, trebuie sa le facturez si ... (vezi toată discuția)