avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 808 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Buna seara daca am un dosar penal de 6 luni care sta ...
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Buna seara daca am un dosar penal de 6 luni care sta la poliție ...

Buna seara daca am un dosar penal de 6 luni care sta la poliție și încă nu a ajuns la procuror . Ce pot face am cerut consultarea dosarului la circa de poliție cu o cerere pt a primi răspunsul procurorului de a studia dosarul dar azi am primit răspuns că nu pot studia dosarul deoarece procurorul nu a aprobat cererea. Ce pot face pt a studia dosarul. Ce demersuri pot face țin să menționez că sant suspect în dosar. Mulțumesc
Cel mai recent răspuns: Mantescu , utilizator 21:24, 13 Ianuarie 2023

Mantescu a scris:

Cabinet de Avocat ”Patrascu Razvan” a scris:

Cum a motivat ordonanta prin care vi s-a respins cererea, procurorul?

A motivat că fiind dosar penal nu mi se accepta pt că studiind dosarul poate influenta mersul anchetei . Când ajung acasă de la serviciul o să vă scrie exact ce spune în răspuns. Mulțumesc
Întrebare mea este daca platit taxa de 500 lei avocatei și 250 consultarea dosarului daca răspunsul procurorului a fost de neacceptare studiere dosar eu îmi pot recupera bani platiti cei 500 lei daca dosarul nu a putut fi studiat de avocat nici la poliție nici la tribunal . Mulțumesc
Bună ziua!
Dosarul nu a ajuns la parchet iar procurorul interzice studierea acestuia.
Despre ce infracțiune este vorba?
În baza art 94 ali 4 se acordă termen 15 zile .Avocatul poate studia dosarul.
Schimbați avocatul!

Ultima modificare: Marți, 10 Ianuarie 2023
DeeRox, utilizator

Cabinet de Avocat ”Patrascu Razvan” a scris:

Cum a motivat ordonanta prin care vi s-a respins cererea, procurorul?
Buna ziua procurorul a motivat că nu este unul absolut putând fi restricționat art 94 alin.. 4 C.p.p deoarece prin consultarea dosarului ar aduce atingeri bunei desfășurare a urmări penale și ar fi periclitată finalitatea urmăriri penale . Spune că jurisprudența Ct.E.D.O. nu este un drept absolut prin hotărârea Dincer Gul c.Germaniei din 04.01.2012. Vreau să știu dacă am platit consultarea dosarului în sumă de 500 lei și 250 consultație daca suma de consultare o pot cere înapoi daca dosarul nu a putut fi consultat și dacă există un termen de restituirea sumei daca dosarul nu a putut fi studiat. Mulțumesc aștept un răspuns că sa știu ce am de făcut.
Manuela Rășină, administrator
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Încercați sa va angajati avocat bun.
Acuzarea pare ca v-a pus gând rău.

Avocatul ar cam trebui sa obțină studiul de dosar.

Poate conta orice mic detaliu și asa cum procurorii speculează adesea, tot la fel, pot face și avocatii dar mai ceva decât procurorii.
Există o foarte mare asemănare între procurori și avocati.

În ce oraș este cazul?

București 2023
CLAUDIU LASCOSCHI, Avocat
Potrivit art 94 avocatul are dreptul de a solicita consultarea dosarului,de a studia actele acestuia,dreptul de a nota date sau informații din dosar precum și de a obține fotocopii pe cheltuiala clientului.
Avocatul are obligația să păstreze confidențialitatea datelor din dosar.
Angajați un avocat foarte bun,și în care aveți încredere.
DeeRox, utilizator

Alte discuții în legătură

Restrictionare studiu dosar raluca.raluca20 raluca.raluca20 Buna ziua, Am formulat o cerere catre Parchet pt a-mi oferi oportunitatea de a studia un dosar de urmarire penala. Precizez ca nu s-a pus in miscare actiunea ... (vezi toată discuția)
Consultare dosar penal dorotheea dorotheea Cf. CPP art. 94, alin. 2, Consultarea dosarului prevede studierea, luarea de note, obtinerea de fotocopii. Intrebare: aceste prevederi (drepturi) sunt ... (vezi toată discuția)
Consultare dosar ca inculpat scorpionul10 scorpionul10 Daca esti inculpat poti consulta personal dosarul sau doar ca avocat ai acest drept? Se poate face asta si dupa clasarea dosarului? (vezi toată discuția)