avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 938 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Buna seara daca am un dosar penal de 6 luni care sta ...
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Buna seara daca am un dosar penal de 6 luni care sta la poliție ...

Buna seara daca am un dosar penal de 6 luni care sta la poliție și încă nu a ajuns la procuror . Ce pot face am cerut consultarea dosarului la circa de poliție cu o cerere pt a primi răspunsul procurorului de a studia dosarul dar azi am primit răspuns că nu pot studia dosarul deoarece procurorul nu a aprobat cererea. Ce pot face pt a studia dosarul. Ce demersuri pot face țin să menționez că sant suspect în dosar. Mulțumesc
Cel mai recent răspuns: Mantescu , utilizator 21:24, 13 Ianuarie 2023
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Cel mai probabil știe ceva din dosar.(știe 100%)..Nu miroase a bine!

acest răspuns util
In ordonanta scrie si de ce s-a respins.
Incercati sa va intalniti cu avocatul ca sa discutati sau sa va trimita ordonanta procurorului si sa mergeti la alt avocat.
Se poate depune si o plangere impotriva solutiei dar trebuie gandit profund...

Avocatii fac o cerere si procurorul o poate respinge in mod corect sau nu.
Sunt aspecte care trebuie analizate.
Ultima modificare: Miercuri, 11 Ianuarie 2023
Manuela Rășină, administrator
Am răspunsul procurorului trimis de avocata ieri dar azi când am sunat o mi-a răspuns că nu știe de ce ia fost respinsa cererea și dacă nu îmi convine să îmi caut alt avocat asta este răspunsul unui avocat după ce i-am platit consultația la cabinetul ei și bani pt consultarea dosarului. Răspunsul procurorului este prin raportare la dispozițiile art. 94 alin. 1 și 4 C.p.p având în vedere că eu sunt suspect procesual iar dreptul suspectului de a consulta dosarul nu este unul absolut putând fi restricționat pt că ar aduce atingere bunei desfășurări a urmării penale art.94 alin 4 C.p.p . și ar aduce atingere bunei desfășurări a urmăriri penale și ar periclita finalitatea urmării penale motiv pt care se respinge cererea de consultare dosar. Spune că jurisprudența Ct.E.D.O in materie a confirmat faptul că dreptul de a consulta dosarul nu este un drept absolut pt că s-ar putea aduce atingere bunei desfășurări a urmăriri penale. Vizând o restrângere a dreptului la apărare orice limitare a accesului la dosar trebuie să satisfacă exigențele de proporționalitate ale măsurii cu scopul urmărit( testul de proporționalitate analizat de Ct.E.D.O.. hotărârea Dincer Gul c. Germaniei din 04.01.2012) Fata de considerentele expuse în temeiul art.94 alin. 1,2,4,6 și 8 C.p.p.. Asta este răspunsul procurorului. Mulțumesc pt răspuns .Daca îmi puteți spune daca este corect acest răspuns al procurorului. Mulțumesc anticipat. O seară plăcută vă doresc.
Ultima modificare: Miercuri, 11 Ianuarie 2023
Manuela Rășină, administrator
acest răspuns util
Conform art. 94 alin. (4) C.p.p În cursul urmăririi penale, procurorul poate restricţiona motivat consultarea dosarului, dacă prin aceasta s-ar putea aduce atingere bunei desfăşurări a urmăririi penale. După punerea în mişcare a acţiunii penale, restricţionarea se poate dispune pentru cel mult 10 zile.
Aveti dreptul sa depuneti plangere la prim procuror impotriva ordonantei.
Mulțumesc pentru răspuns o zi minunata vă doresc.

Cabinet de Avocat ”Patrascu Razvan” a scris:

Conform art. 94 alin. (4) C.p.p În cursul urmăririi penale, procurorul poate restricţiona motivat consultarea dosarului, dacă prin aceasta s-ar putea aduce atingere bunei desfăşurări a urmăririi penale. După punerea în mişcare a acţiunii penale, restricţionarea se poate dispune pentru cel mult 10 zile.
Aveti dreptul sa depuneti plangere la prim procuror impotriva ordonantei.

Mulțumesc pentru răspuns.

Alte discuții în legătură

Restrictionare studiu dosar raluca.raluca20 raluca.raluca20 Buna ziua, Am formulat o cerere catre Parchet pt a-mi oferi oportunitatea de a studia un dosar de urmarire penala. Precizez ca nu s-a pus in miscare actiunea ... (vezi toată discuția)
Consultare dosar penal dorotheea dorotheea Cf. CPP art. 94, alin. 2, Consultarea dosarului prevede studierea, luarea de note, obtinerea de fotocopii. Intrebare: aceste prevederi (drepturi) sunt ... (vezi toată discuția)
Consultare dosar ca inculpat scorpionul10 scorpionul10 Daca esti inculpat poti consulta personal dosarul sau doar ca avocat ai acest drept? Se poate face asta si dupa clasarea dosarului? (vezi toată discuția)