avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 863 soluții astăzi

Marți, 11 februarie, are loc evenimentul: Negocierea colectivă - Alegerea reprezentanților angajaților și provocările practice. Participă →

Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Demisie grea
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Demisie grea

Domnule Director,

Angajatorul a zis ca nu e bine demisia mea asa pentru ca nu am facut referire la articolul potrivit. Intelegerea noastra a fost demisie la zi, verbal el a si fost de acord cu ea. Am trimis prin posta cu confirmare de primire acum o saptamana si de atunci ma amana in fiecare zi ca nu e bine, ca nu are timp ca ...etc.
Este ceva problema cu demisia asta?????

Subsemnatul x, domiciliata in ...... avand CI nr. , eliberata de , la data de , angajata in functia de traducator in cadrul societatii S.C. XYs.r.l, prin prezenta va aduc la cunostinta ca doresc incetarea contractului meu de munca, nr. ..............din data ..............., Nr. ITM ................. in baza art. 79 din Codul muncii - Legea 53/2003 modificata si completata, prin demisie la zi, incepand de azi 15.01.2010.

Cel mai recent răspuns: ctynn , utilizator 16:05, 22 Ianuarie 2010
Nu cred ca exista termenul de "demisie la zi".
Cereti demisia cu preavizul aferent, iar angajatorul va fi de acord sau nu cu neefectuarea preavizului. In cazul in care este de acord va scrie pe demisie "De acord fara preaviz" sau "De acord incepand cu data de....." (un preaviz mai scurt) si se va inchide contractul de munca cu art. 79 alin (7) Codul muncii.
sa intelegem ca angajatorul nu doreste sa va incheie cartea de munca si sa v-o elebereze? in acest caz sesizati ITM-ul si, mai mult ca sigur, in urma unui control va face mentiunile necesare. exista si posibilitatea unei actiuni judecatoresti prin care angajatorul va fi obligat s-o completeze si s-o elebereze titularului.
Daca angajatorul a fost de acord verbal cu demisia dvs nu prezinta nici o garantie acest lucru in cazul in care nu va despartiti amiabil, corect ar fi fost cu acordul partilor art.55 b din momentul in care conveneati cu angajatorul ziua, asa demisia dvs este supusa termenului de preaviz 15 zile, doar in cazul in care aveti drepturi salariale neplatite puteti uza de acest drept de demisie fara preaviz sau cu acordul scris al angajatorului, acum puteti fi sub incidenta absentelor de la serviciu.
Succes
Codul muncii art. 79 alin (7)
"Contractul de munca inceteaza la data expirarii termenului de preaviz sau la data renuntarii totale ori partiale de catre angajator la termenul respectiv"

Domnule Director,

Angajatorul a zis ca nu e bine demisia mea asa pentru ca nu am facut referire la articolul potrivit. Intelegerea noastra a fost demisie la zi, verbal el a si fost de acord cu ea. Am trimis prin posta cu confirmare de primire acum o saptamana si de atunci ma amana in fiecare zi ca nu e bine, ca nu are timp ca ...etc.
Este ceva problema cu demisia asta?????

Subsemnatul x, domiciliata in ...... avand CI nr. , eliberata de , la data de , angajata in functia de traducator, in cadrul societatii S.C. XYs.r.l, prin prezenta va aduc la cunostinta ca doresc incetarea contractului meu de munca, nr. ..............din data ..............., Nr. ITM ................. in baza art. 55 lit.b) din Codul muncii - Legea 53/2003 modificata si completata, incepand cu data de ...........

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Demisie cu acordul ambelor parti robert88 robert88 Buna ziua. Am nevoie de un model de demisie cu acordul ameblor parti. Va multumesc. (vezi toată discuția)
Demisia Dana-elena Dana-elena va rog sa ma ajutati sa formulez o cerere de demisie la zi.Lucram intr-un cabinet medical privat si am plecat in urma unei certe cu seful (dr.) fara a-mi ... (vezi toată discuția)
Model demisie cu preaviz corneliu1984 corneliu1984 Buna ziua.puteti sa ma ajutati cu un model de demisie cu preaviz, mai exact ce articol de lege trebuie precizat. Va multumesc! (vezi toată discuția)