Buna ziua,
In urma cu o luna a decedat tatal meu. Am ramas ca mostenitori eu, sora si mama mea. Acum urmeaza sa facem dezbaterea mostenirii a 3 imobile si totodata partajul succesoral pentru a deveni propritar deplin fiecare pe cate un imobil. Intrebarea mea este cam ce costuri implica si daca in cazul partajului nostru se plateste impozit catre stat? Am inteles ca de la 1 ian.2023 si in cazul partajului succesoral se plateste impozit catre stat de 1%... Multumesc anticipat!
Buna ziua,
Dacă vă înțelegeți cu privire la ăartaj, mergeți la mai multe birouri notariale și întrebați costurile. Diferă de la birou la birou.
Dacă nu vă înțelegeți apelați la un avocat. Va trebui să dezbateți succesiunea pe calea unei acțiuni în instanță. Vor fi costuri diferite față de dezbaterea la notar. Diferența nu se referă la cuantum ci la modalitatea de calcul.
La partaj nu se plateste impozit.
Nu puteti sa faceti si dezbaterea succesiunii si partajul in aceeasi zi. Mai intai trebuie intabulat certificatul de mostenitor.
Costurile depind de evaluarea bunurilor, pe care v-o face notarul in functie de grila notariala din zona respectiva
Succesiune
ostroveanu
Eu si sora mea suntem mostenitorii unei case la tara plus terenul aferent acesteia , nu am facut succesiunea dupa decesul ambilor parinti , ultimul decedind ... (vezi toată discuția)