Buna seara! Intreb pe acest forum intrucat pare mai apropiat de speta la care ma refer.
Tatal copilului meu este de nationalitate guineza. Nu locuim si nu crestem copilul impreuna. In 2017 am castigat in instanta exercitarea autoritatii exclusive si in 2018 reducerea programului de vizita. Din pacate, in ciuda faptului ca nu se ocupa de copil si nu plateste procentul de pensie alimentara stabilit in sentinta judecatoreasca, tatal primeste la fiecare 5 ani permisul de sedere in Romania si libera circulatie in spatiul UE ca membru de familie al cetatenilor romani in baza unui contract de inchiriere inregistrat la ANAF si a sumei derizorii pe care o plateste.
Am facut reclamatie la ORI in care le sesizez ca in ultimii 5 ani respectivul nici nu a locuit pe teritoriul tarii, fiind stabilit si lucrand de asemenea in Polonia, Cracovia. In reclamatie le-am cerut sa ii solicite contractele de inchiriere din 2018-2023, intrarile si iesirile in Romania, care probeaza ca nici nu sta pe teritoriul tarii pentru care primeste lejer permis de sedere si sa afle unde locuieste de fapt in afara Romaniei, in cazul unui stat UE.
De asemenea, le-am subliniat ca daca ii acorda permisul de sedere in baza dovezii ca plateste pensie alimentara, trebuie si sa se asigure ca plateste procentul din sentinta si nu o suma aleatorie, verificand informatiile pe care le-am dat despre locul lui de munca din Polonia, Cracovia.
Intrebarile mele sunt urmatoarele:
1. Cel care solicita permis de sedere ca membru de familie al cetatenilor romani nu este obligat sa locuiasca pe teritoriul tarii respective si sa probeze prin contracte inregistrate la ANAF ca face acest lucru pe parcursul intregii perioade pentru care primeste permisul?
2. In vederea acordarii permisului ORI nu poate sa il conditioneze sa le prezinte macar lor informatii certe despre resedinta din tara in care locuieste si sa le prezinte lor o adeverinta fiscala din care sa rezulte ce salariu are si ei sa verifice daca plateste procentul de pensie alimentara cuvenit din vreme ce plata pensiei alimentare este o conditie in eliberarea permisului de sedere si este un procent stabilit prin sentinta ca pensie alimentara, nu orice suma in urma careia ORI sa inchida ochii si doar sa ii elibereze automat actul, in ciuda reclamatiilor mele ca tatal nu viziteaza si nu se ocupa de copil macar, nu plateste pensia alimentara compler si nici nu locuieste in tara macar!!!
3. Eu si fetita mea suntem victime exploatate in felul acesta intrucat individul susnumit locuieste si lucreaza bine merci in Polonia pentru o companie IT renumita, se plimba, calatoreste peste tot prin UE, adica traieste bine merci practic pe spezele noastre neimplinind conditii minime pentru care are dreptul sa primeasca un permis de sedere lejer.
Cu ce ii pot determina pe ORI sau carei instante sa ma adresez care sa ii poata determina pe ORI sa il ancheteze, sa verifice daca are dovezi ca a locuit pe teritoriul tarii si sa il conditioneze sa plateasca procentul de pensie alimentara cuvenit copilului pe urma caruia primeste drept de libera circulatie UE pe 5 ani, dar de care nu se ocupa deloc, sau sa nu-i mai dea permis deloc. In acest caz putem ajunge usor la situatia in care plateste un ron pe luna iar ORI n-are nici o treaba.
Puneti-va in situatia mea, sa fiti exploatati de celalalt parinte al copilului dvs pentru viza pe 5 ani, nefacand nimic pentru copil, nevizitandu-l, trimitand o pensie alimentara de mizerie, pana in 500 lei, cand salariul ii este de la 1500 euro in sus, sa reclamati la oficiul care ii acorda drepturile fara sa investigheze nimic!!!
Cui pot sa ma adresez? Carei instante/autoritati pot sa ma adresez?
Respectivul intentioneaza sa solicite viza permanenta, dupa acordarea careia nu va mai plati nici macar un ron!
Eu si fetita mea suntem victime. Noi nu avem drepturi?!!!
Va multumesc.
Interdictie pe ue
Dante78
Bun gasit,
Am o ruda ce a depasit cele 3 luni de sedere in UE insa ar vrea sa vina de sarbatori acasa. Intrebarea este: daca pleaca inapoi la 1 ianuarie ... (vezi toată discuția)
Permis de sedere ro
emine
Buna ziua,
Am o fetita cu un cetatean non-UE. In prezent el locuieste in Ro in baza unui permis de sedere ca membru de familie al unui cetatean roman minor ... (vezi toată discuția)