avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 284 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Cuplu separat,urmează divorțul,cat este obligat să ...
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Cuplu separat,urmează divorțul,cat este obligat să contribuie ...

Cuplu separat,urmează divorțul,cat este obligat să contribuie celuilalt partener care are copii?până se stabilește pensia alimentară
Cel mai recent răspuns: Avocat Neagu Elena , Avocat 10:08, 11 Ianuarie 2023
Pana la 1/4 din venitul sau net pentru un copil, 1/3 pentru 2 copii si 1/2 pentru 3 sau mai multi copii

[ link extern ]
1/4 dacă este un copil.
Va fi obligat și prin hotărâre retroactiv dacă nu plătește.
Este bine sa se discute urgent cu un avocat.

București 2023
Ultima modificare: Miercuri, 11 Ianuarie 2023
CLAUDIU LASCOSCHI, Avocat
Si aceasta plata sa o faca intr-un mod prin care poate dovedi ca a facut asta in caz ca celalalt o sa ceara aceasta pensie in instanta ( prin mandat postal, transfer bancar- si la detalii sa specifice ce reprezinta suma-pensie alimentara pentru minorii X si Y....).
Da, sa se tina dovada plății cu mențiunea respectiva pentru a nu exista riscul de a se achita de doua ori.
Se va depune și la instanță dovada plății.

București 2023
CLAUDIU LASCOSCHI, Avocat
Pana la pronunțarea unei hotărâri judecătorești prin care tatal o sa fie obligat legal la plata unei pensii de întreținere acesta are doar o obligație morala. Adica poate sa nu contribuie la intretinerea copiilor sai.
Prin hotărârea instantei, va fi obligat la plata pensiei în cotele expuse deja de colegii mei.
Cu cât promovați acțiunea mai repede cu atât este în folosul dvs și al copiilor.
Avocat Neagu Elena, Avocat

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Intretinere minori baietzika baietzika daca ambii soti au obligatii de intretinere conform codului fam art 97 pentru sotul care are in intretinere copiii poate fi solicitata o contributie egala cu ... (vezi toată discuția)
Custodia comuna Sielena Sielena Imi raspunde cineva,custodia comuna cu domiciliul la mama, cine plateste pensia alimentara? (vezi toată discuția)
Pensia alimentara ovidiu.ro ovidiu.ro Buna ziua tuturor.Ma adreses voua cu acesasta nelamurire. Am un copil cu fosta mea sotie de care sunt divortat de 4 ani.Acum eu stau ii italia de 3 ani in ... (vezi toată discuția)