avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 576 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Contract de ajutor social si indemnizatie crestere ...
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Contract de ajutor social si indemnizatie crestere copil..

Bună seara..
Am mai scris pe aceasta tema dar acum am aflat un mic detaliu..
Am auzit ca se poate face un contract pentru a primi bani pentru nou născuți..
Bani se primesc la diferenta de 2 3 luni în 3 transe dupa nastere copil..cineva a primit răspuns ca undeva la aproape 1 miliard lei vechi are de luat..se face pe numele mamei ea neavand venituri in ultimele 12 sau 24 luni pentru ca asta ar fi una din regule...actele trebuie depuse in primele luni de sarcina..dacă am reținut bn i se spune contract de ajutor social si indemnizatie pentru creștere copil ..decat atat am putut sa vad pe o foaie din acte ..
Mai multe nu știu pentru ca toți care cunosc lucrul asta nu prea divulga demersurile..
Ce acte îs necesare ?
Ultima modificare: Miercuri, 11 Ianuarie 2023
Snqm31, utilizator
Cel mai recent răspuns: Snqm31 , utilizator 14:36, 12 Ianuarie 2023
Bună ziua,

Ați mai scris și v-am mai spus că nu există ajutoare în asemenea valori. Mai ales unele pentru care să se depună actele înainte de a se naște copilul, este o aberație.
Mergeți la biroul de Asistență socială al primăriei de care aparțineți și întrebați acolo. Vă vor lămuri și poate aveți dreptul la alt ajutor. De exemplu, în primele trei luni după naștere se dau 2.000 de lei mamelor în situații speciale (de exemplu care primesc ajutor social) pentru cumpărarea de produse destinate îngrijirii copiilor.

Indemnizație de creștere a copilului primesc doar persoanele care au lucrat 12 luni în ultimii doi ani înainte de nașterea bebelușului.

Mi-e mia arătat o transa de bani de vreo 300 milioane lei vechi ca iau intrat ..poate e anumite "smecherii" pt a obtine acesti bani care nu mi le spune
Nu e vrăjeală doar ca nu pot obține toate detaliile..bani nu se da înainte de naștere dar demersurile trebuie făcute din timp ..din ce-mi aduc aminte am înțeles ca ii plătește la casa de asigurări o taxa lunara ..nu știu mai multe..va mulțumesc pentru răspuns ..ce mia spus e ca nu se găsesc detalii despre asta pe net și nu știe multe persoane doar prin îndrumare directa de către cineva la instituțiile publice de unde se obțin anumite hârtii printre care o adeverință ca ea nu a avut nici un venit am înțeles ca se merge pe la anaf parca și la casa de asigurări de sănătate parca și se face acest contract doar atat am apucat sa vad intro poza cererea pt contract de indemnizatiesi ajutorsocial pentru crestere copil ceva degenul se numea..
Manuela Rășină a scris:


Snqm31 a scris:

La primărie nu știe nimeni nimic nici macar ruda de a mea care lucrează acolo..oricum nu prea îs îndemânatici cei din primărie de la noi..actele nu lea făcut la noi la primărie din ce știu...

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Ce drepturi am dupa nastere ? igoac igoac Buna seara ! Sunt o mamica a unui baietel de 7 ani si as dori si eu o lamurire: daca voi mai da nastere la un puiut , ce drepturi mi se cuvin dupa nastere ? ... (vezi toată discuția)
Acordare indemnizatie pentru al 2-lea copil juliagrim juliagrim Sunt insarcinata si trebuie sa nasc in ianuarie 2015. Am un copil de 2 ani si 4 luni (nascut in Aprilie 2012), cu care sunt in al 3-lea an de ingrijire (e cu ... (vezi toată discuția)
Indemnizatia la a doua nastere cu cim determinat Anomissimona Anomissimona Buna ziua, In 2012 am lucrat la o intreprindere cu contract pe perioada determinata si care il tot prelungeau din 3 in 3 luni. Pe 10 ianuarie 2013 am ramas ... (vezi toată discuția)