avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 836 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Buna! În anul 2021 am terminat clasa a 12-a. În ...
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Buna! În anul 2021 am terminat clasa a 12-a. În martie 2022 ...

Buna!
În anul 2021 am terminat clasa a 12-a. (Nu am fost în șomaj după terminarea liceului)
În martie 2022 m-am angajat pentru prima data și am lucrat pană în 12 Septembrie 2022. Din 22 Septembrie m-am angajat în alt loc, unde lucrez si in prezent.
Sunt însărcinată in luna a 7-a si am termenul pe 17 martie 2023.
Voi putea beneficia de indemnizația creștere copil? Se iau in considerare lunile in care am fost elevă ca fiind cotizate la stat?
Mulțumesc mult!
Ultima modificare: Joi, 12 Ianuarie 2023
tabita_crina, utilizator
Cel mai recent răspuns: Ionut.ion , utilizator 08:52, 12 Ianuarie 2023
Buna ziua,
Nici nu aveti nevoie de perioada cat ati fost eleva pentru a realiza stagiul minim necesar pentru a beneficia de aceasta indemnizatie, perioada lucrata este suficienta.

Depuneti actele pentru concediul maternal ( pre si postnatal, cele 126 de zile) la angajator si, la 42 de zile dupa nastere, luati legatura cu primaria de domiciliu pentru a depune actele pentru indemnizatia de care vb. mai sus.

O sa trebuiasca, daca nu ati facut-o deja, sa duceti actele din care sa rezulte perioada lucrata intre Martie si Septembrie 2022 la actualul angajator pentru plata concediului maternal.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Concediu de lauzie Mirabela fedeles Mirabela fedeles Buna ziua daca sunt angajata din luna martie am dreptul la concediu de lauzie .Tinand cont ca voi aplica pentru indemnizatia de crestere a copilului cumuland ... (vezi toată discuția)
Buna ziua! am terminat postliceala sanitara in iulie 2022. in ... AAndra2000 AAndra2000 Buna ziua! Am terminat postliceala sanitara in Iulie 2022. In Ianuarie 2023 am ramas însărcinată , urmând sa se nască copilul in Septembrie 2023. Pot ... (vezi toată discuția)