avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 906 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... suspendare cim absente nemotivate buna ziua, in ...
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

suspendare cim absente nemotivate buna ziua, in conditiile in ...

suspendare cim absente nemotivate

buna ziua,
in conditiile in care in Contractul Colectiv de Munca, in vigoare, avem urmatoarea mentiune: "Contractul Individual de Muncă poate fi suspendat în situaţia absenţelor nemotivate ale salariatului, daca in 3 zile de absente nemotivate salariatul nu informeaza angajatorul cu privire la motivele absentei si nu trimite documente justificative."

se poate face suspendare de cim doar pentru o absenta nemotivata? ( salariatul s-a prezentat la serviciu sub influienta bauturilor alcoolice).

Va multumesc!
cu stima,
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 06:24, 13 Ianuarie 2023
Absenta nemotivata este pentru lipsa nu pentru prezenta sub influenta bauturilor alcoolice... din ce ati postat, se poate face suspendare pentru o zi de abs nemotivata.
Practic salariatul nu a avut acces în unitate în urma controlului cu etilotestul de la poarta.
In opinia mea, nu cred ca este absenta nemotivata...el a venit la munca, dar nu a fost lasat ca era sub influenta bauturilor alcoolice.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Disciplina muncii-absenta nemotivata. nickbrai nickbrai PRINTR/O REGLEMENTARE INTERNA, ANGAJATORUL SANCTIONEAZÃ ANGAJATUL-CONSUMATOR DE BAUTURI ALCOOLICE CARE SE PREZINTA LA INTRAREA IN SERVICIU SAU ESTE DEJA IN ... (vezi toată discuția)
Pontaj nemotivat smari smari Buna ziua! Pe scurt: in ce condiții un salariat poate fi trecut ,,nemotivat,, in prezenta? Este obligatorie o decizie? Se impune o cercetare prealabila? In ... (vezi toată discuția)
Absenta nemotivata ClaudiuRoman ClaudiuRoman Daca ma poate ajuta cineva, va rog sa-mi spuneti ce act normativ prevede ca trebuie emisa decizie pentru suspendarea cim in cazul unei absente nemotivate? (vezi toată discuția)