avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 894 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... DISCIPLINA MUNCII-ABSENTA NEMOTIVATA.
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

DISCIPLINA MUNCII-ABSENTA NEMOTIVATA.

PRINTR/O REGLEMENTARE INTERNA, ANGAJATORUL SANCTIONEAZÃ ANGAJATUL-CONSUMATOR DE BAUTURI ALCOOLICE CARE SE PREZINTA LA INTRAREA IN SERVICIU SAU ESTE DEJA IN SERVICIU SUB INFL. ALCOOLULUI, DUPA CERCETAREA PREALABILA CU UNA DIN SANCTIUNILE PREV. IN 188 SAU L53/03. K MASURA PREALABILA-SPUNE DISP. INTERNA, SE VA SCOATE DIN SERVICIU IAR ZIUA RESPECTIVA VA FI CONSIDERATA ABSENTA NEMOTIVATA.
TOATE IMI SUNT CLARE, MAI PUTIN TEMEIUL ABSENTEI NEMOTIVATE...PLECAND DE LA ETIMOLOGIE SI AJUNGAND LA CE IMPLICA ABSENTA NEMOTIVATA...CHIAR SI SUB ASPECT FINANCIAR.
TRE SA MENTIONEZ K NU EU SUNT CEL CU MÂŢA-N SAC.
AªTEPT UN SPRIJIN DIN PARTEA CELOR CITIŢI KARE S-AU LOVIT DE AªA CEVA SAU CARE AU CITIT DESPRE O ASTFEL DE CAUZA, CU TRIMITERE LA ACELE NORMATIVE CARE REGLEMENTEAZA MATERIA.
CU MULTUMIRI ANTICIPATE,
NICKBRAI
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 18:23, 9 Noiembrie 2010
Daca este sa o luam logic ar fi:
1)-prins la intrarea in serviciu sub influienta bauturilor alcoolice-- avem "fara putinta de tagada" absent nemotivat dar cu "motiv"
2)-prins in timpul serviciului sub influienta bauturilor alcoolice--nu mai putem spune ca a fost absent nemotivat pentru ca l-am putea exonera de eventualele responsabilitati pentru problemele create de starea sa
Cert este ca din momentul in care a fost depistat ,daca mai este tinut la program, imparte vina cu cel ce nu a luat masura eliminarii sale de la lucru pentru restul programului.
Ultima modificare: Marți, 9 Noiembrie 2010
rosu gheorghe, utilizator
nickbrai a scris:

PRINTR/O REGLEMENTARE INTERNA, ANGAJATORUL SANCTIONEAZÃ ANGAJATUL-CONSUMATOR DE BAUTURI ALCOOLICE CARE SE PREZINTA LA INTRAREA IN SERVICIU SAU ESTE DEJA IN SERVICIU SUB INFL. ALCOOLULUI, DUPA CERCETAREA PREALABILA CU UNA DIN SANCTIUNILE PREV. IN 188 SAU L53/03. K MASURA PREALABILA-SPUNE DISP. INTERNA, SE VA SCOATE DIN SERVICIU IAR ZIUA RESPECTIVA VA FI CONSIDERATA ABSENTA NEMOTIVATA.
TOATE IMI SUNT CLARE, MAI PUTIN TEMEIUL ABSENTEI NEMOTIVATE...PLECAND DE LA ETIMOLOGIE SI AJUNGAND LA CE IMPLICA ABSENTA NEMOTIVATA...CHIAR SI SUB ASPECT FINANCIAR.
TRE SA MENTIONEZ K NU EU SUNT CEL CU MÂŢA-N SAC.
AªTEPT UN SPRIJIN DIN PARTEA CELOR CITIŢI KARE S-AU LOVIT DE AªA CEVA SAU CARE AU CITIT DESPRE O ASTFEL DE CAUZA, CU TRIMITERE LA ACELE NORMATIVE CARE REGLEMENTEAZA MATERIA.
CU MULTUMIRI ANTICIPATE,
NICKBRAI

1. Nu mai scrieti cu majuscule, este greu de citit. De asemenea, este o incalcare a Regulamentului Forumului.

2. Temeiul absentei nemotivate nu exista , atata timp cat salariatul s-a prezentat la serviciu ...exista si alte optiuni : cerere de invoire sau de CFP.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Suspendare cim absente nemotivate buna ziua, in conditiile in ... cristinast cristinast suspendare cim absente nemotivate buna ziua, in conditiile in care in Contractul Colectiv de Munca, in vigoare, avem urmatoarea mentiune: \"Contractul ... (vezi toată discuția)
Desfacere contract de munca???? girbeaionicavioleta girbeaionicavioleta Doi salariati nu s-au prezentat in ultimele 5 zile la serviciu (soferi). Care ar fi procedura pentru desfacerea contractelor de munca?? Le trimitem un ... (vezi toată discuția)
Absente nemotivate anca_diana anca_diana situatia este asa: angajatul isi da demisia Eu angajator o inregistrez si ii spun ca e in preavizul prevazut de C muncii si trebuie sa vina inca 15 zile la ... (vezi toată discuția)