avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 457 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... incredintare copil
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

incredintare copil

buna ziua.vreau sa stiu si eu daca este posibil,ca mama copilului meu,noi traind in concubinaj imi poate lua copilul.ea are casa ei,dar nu are nici un venit din care poate ingrji copilul.eu am lucrat si de comun acord cu ea m-am bagat in posnatal de ingrijire copil.suntem certati iar eu locuiesc cu parinti.iar alocatia copilului si indemnizatia de crestere copil vin pe adresa parintilor mei.daca nu vom ajunge sa ne impacam mi se poate incredinta mie copilul.va rog ajutatima cu un raspuns:(
Cel mai recent răspuns: ralu_2008 , utilizator 17:19, 23 Ianuarie 2010
Mama poate obtine incredintarea, chiar daca nu are nici un venit. Primordial este interesul minorului si, mai ales daca are varsta frageda, va fi incredintat mamei. Si poate sa plece cu copilul. Dar, puteti solicita stabilirea unui program de vizitare.

De asemenea si dvs. puteti actiona in instanta pt incredintare, dar, sansele sa obtineti custodia sunt mai mici.
amandoi parintii au dreptul de a solicita incredintarea minorului .
se are in vedere interesul minorului si conteaza f. mult probatoriul administrat in cauza.
Primul care are prioritate este mama, apoi şi tatăl dacă a solicitat un program de vizitare sau reîncredinţarea. Având în vedere că vârtsta minorului este mică, reîncredinţarea cade. dar, totuşi, se are în vedere interesul minorului prin examinarea tuturor criteriilor de apreciere, cum sunt vârsta copilului, conduita fiecărui părinte, situaţia lor materială, posibilităţile lor concrete de a se ocupa efectiv de copil.
Totul depinde de ce probe aduceti in proces.Se poate sa vi se incredinteze copilul dar trebuie sa probati dezinteresul mamei...Nu e usor, dar nu e imposibil.Sfatul meu este sa va angajati un avocat pentru sustinerea actiunii.
dar mama nu are nici un venit,decat apartamentul in care locuieste este pe numele ei si atat.ce poate face ea.poate pleca in afara tari cu copilul fara acordul meu?poate obtine ceva de la instanta si poate pleca?

Alte discuții în legătură

Incredintarea minorului la tata ContSters179554 ContSters179554 va rog sa ma sfatuiti ce pot face pt ca copilul ia fost incredintat fostului sot si el sta impreuna cu minora si concubina la petrosani,iar eu locuiesc in ... (vezi toată discuția)
Incredintare minor rosuvicki rosuvicki Am mai multe nelamuriri: Sotul meu a fost casatorit anterior, in urma divortului a cedat copilul minor pentru crestere si educare mamei, deoarece a tinut cont ... (vezi toată discuția)
Poate scoate copilul din tara? vasilescu victor vasilescu victor sunt divortat si in urma divortului copilul a fost incredintat mamei. mama copilului este cetatean moldovean cu drept de sedere in romania. are dreptul sa ... (vezi toată discuția)