avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 640 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Dacă un chirias nu își plătește chiria, ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Dacă un chirias nu își plătește chiria, utilitățile și ...

Dacă un chirias nu își plătește chiria, utilitățile și face și dezastru și este trecut de 1 Decembrie, cum îl dai afara?
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Așa cum spunea și moderatorul discuției, un contract de închiriere înregistrat la ANAF reprezintă titlu executoriu și atunci vă adresați unui executor pentru a se face evacuarea, însă executorul va trebui să solicite instanței încuviințarea executării. Instanța va trebui să fie lămurită de executor că există temei de drept și de fapt pentru a încuviința executarea, mai ales că discutăm de o evacuare pe timp de iarnă (până la 1 martie). Chiriașul va fi evacuat, chiar pe timp de iarnă, dacă executorul motivează în cererea de încuviințare a executării că respectivul chiriaș pune în pericol relațiile de conviețuire sau tulbură în mod grav liniștea publică. Îmi este greu să cred că un executor va reuși să convingă instanța pe aceste aspecte.
Părerea mea că veți avea mai multe șanse dacă ați parcurge procedura specială de evacuare, care se judecă de urgență și cu celeritate, mai ales că aveți un contract înregistrat la ANAF. Instanța va pronunța o hotărâre într-un termen scurt, Executarea hotărârii de evacuare nu va putea fi suspendată. Din punctul meu de vedere, nu veți putea evacua chiriașul peste noapte (chiar dacă apelați la executor) și va trebui să așteptați 2 - 3 luni.
Mulțumesc
pana una alta, se poate executa salariul chiriasului.
Și dacă nu mai are? Sau lucrează la "negru"?
Atunci, e ghinion.

Alte discuții în legătură

Evacuare chiriași fara preaviz Tlc89 Tlc89 Evacuare chiriași fara preaviz Buna ziua! Va rog să ajutați în următoarea problemă: Se poate evacua un chiriaș (familie cu copil minor) fara un ... (vezi toată discuția)
Evacuare pe timp de iarna handsu handsu Daca exista si in Romania ,ca si in alte tari europene, moratoriu de interzicerea evacuarilor , indiferent de motive , in lunile de iarna ? (vezi toată discuția)
Evacuare din apartament gina09032007 gina09032007 As dori sa stiu daca exista o lege care interzice evacarea dintr-un apartament in perioada ianuarie-martie ? Sau, in orice caz,pe perioada de iarna? Este ... (vezi toată discuția)