avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 992 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Cum pot dezbate o succesiune dupa 20 de ani daca sora ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Cum pot dezbate o succesiune dupa 20 de ani daca sora nu este ...

Cum pot dezbate o succesiune dupa 20 de ani daca sora nu este de acord Pot cere instantei doar recunoasterea calitatii de mostenitor excluzand-o pe sora in conditiile in care nu are nici o declaratie de acceptare a mostenirii?
Cel mai recent răspuns: CLAUDIU LASCOSCHI , Avocat 18:57, 13 Ianuarie 2023
Chiar dacă un moștenitor nu este de acord cu dezbaterea succesorală, asta nu înseamnă că nu se poate dezbate succesiunea în instanță. Aici nu e vorba de recunoașterea calității de moștenitor. În situația în care ați acceptat tacit succesiunea, chiar și după 20 de ani, puteți cere instanței partajarea masei succesorale. Nu contează dacă sora este sau nu de acord.
Pentru înlăturarea de la moștenire a unui succesor va trebuie avocat foarte bun.
Faptul ca nu a dat declarație este insuficient.
Sfatul meu este sa va cautati un avocat foarte bun și sa vedeți ce zice înainte de proces ca sa stiti ce șanse ati avea.

Este unul dintre cele mai tehnice procese din dreptul civil și instantele nu prea vor sa înlăture moștenitorii de la moștenire decât dacă nu au alta soluție.
Este genul de proces în care va cam judecati direct cu judecatorul și de aceea avocatul trebuie sa fie cel puțin de priceput la drept precum judecatorul.

Scris din București 2023
Ultima modificare: Vineri, 13 Ianuarie 2023
CLAUDIU LASCOSCHI, Avocat

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Acceptare tacita a succesiunii doresc sa stiu daca in timpul ... favex favex Acceptare tacita a succesiunii Doresc sa stiu daca in timpul de optiune succesorala respectiv 6 luni de la cunoasterea testamentului am solicitat in instanta ... (vezi toată discuția)
Dezbaterea mostenirii teo1980 teo1980 Buna ziua, Va rog mult sa ma sfatuiti in solutionarea unei probleme privind dezbaterea mostenirii. In august 2007 a decedat tatal meu. Mama este in ... (vezi toată discuția)
Ma pot opune succesiunii? camomile camomile Mama mea a murit si a ramas in urma ei o casa , suntem 3 surori dintre care una nu doreste succesiunea sau vanzarea acelui apartment. Cum se poate finaliza ... (vezi toată discuția)