avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 469 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Ajutoare plata facturi energie
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Ajutoare plata facturi energie

Buna ziua.
Cu cat citesc mai mult, cu atat inteleg mai putin.
E vorba de ajutoarele pentru plata facturilor la energie/incalzire.
Sunt 2 tipuri?
Unul de 1700 lei in doua transe. Si unul descrescator in functie de venit?
Unul pe card si altul pe cuponul de pensie?
Eu inteleg ca totul vine pe card.
Dar am o vecina care in decembrie avea pensia sub 2.000 lei. Acum, dupa indexare, depaseste 2.000 lei. Imi spune ca acel venit se da celor cu pensia sub 2.500 lei. Atunci, trebuia sa ma incadrez si eu. Sau luna de referinta este decembrie? Ca atunci eu oricum depaseam plafonul de 2.000 lei cu 7 lei. Vecina a primit pe cuponul de pensie 300 lei. Daca nu e ajutorul, nici una dintre noi nu stie ce poate fi.
Ma puteti lamuri? Multumesc.
Ultima modificare: Sâmbătă, 14 Ianuarie 2023
Whothey, utilizator
Cel mai recent răspuns: Alexandrarares , utilizator 15:29, 15 Ianuarie 2023
Buna ziua!
Sunt doua tipuri de ajutor ,intr-adevar.Ambele se dau in doua transe.
Va atasez link-urile cu informatiile necesare.
Suma totala este de 1400 lei,nu 1700 lei.
www.avocatnet.ro/articol_631...
Si cel descrescator.
www.avocatnet.ro/articol_631...
Ultima modificare: Duminică, 15 Ianuarie 2023
Alexandrarares, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Ajutoare de incalzire wabar wabar Buna seara, Va rog sa ma lamuriti, daca am certificat de hadicap fiind imobilizat la pat, am dreptul la acest ajutor de incalzire? Am am pensie de ... (vezi toată discuția)
Ajutor energie electrica nistorsofia nistorsofia Din aceasta iarna 2013-2014 se vor acorda subventii si ptr. cei care se incalzesc cu energie electrica . Eu am o pensie de 566 si indemnizatie de handicap ... (vezi toată discuția)
Buna ziua, asociatia de proprietari refuza sa-mi dea certificat de validare a datoriilor. am 82 de ani si o pensie sub de 1700 lei. pentru ca ... EDobre EDobre Buna ziua, am 82 de ani si o pensie de 1700 lei. Pentru ca nu ma mai pot deplasa si sunt bolnava, locuiesc la fiica mea in Bucuresti, sectorul 5. Nu mi-am ... (vezi toată discuția)