avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 469 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul, calculatorul meu şi ... Conținut YouTube, drepturi de autor.
Discuție deschisă în Dreptul, calculatorul meu şi internetul

Conținut YouTube, drepturi de autor.

Bună ziua!
Pot încărca material pe YouTube, constând în pagini din cronici vechi (de peste 100 de ani), descărcate liber de pe internet, de la diverse biblioteci internaționale, la care să adaug traducerea proprie, în subtitrare?
Mulțumesc!
Cel mai recent răspuns: DorinaCet , utilizator 20:52, 23 Ianuarie 2023
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Drepturile de autor pentru text dureaza intre 70 si 120 ani de la moartea autorului.

De asemenea, exista dreptul legal la a oferi citate scurte in scop de comentariu, critica, parodie, etc. (fair use).

Avand in vedere ca YouTube e website american, se aplica in primul rand legislatia SUA. SUA, la randul ei, recunoaste legislatiile de drepturi de autor din alte tari, dar cu anumite modificari (vezi legislatia URAA).
Mulțumesc frumos.
Și dacă pun și imagini cu paginile din cronici, e o problemă cu sursa de unde le descarc? Mă gândesc că, fiind puse la dispoziția publicului și permit descărcarea lor, pot să le folosesc. Însă nu știu în ce măsură pot avea caracter comercial. Scuze pentru insistență.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Fotografii ale materialelor protejate ce drepturile de autor Iulian81 Iulian81 Buna ziua! Imi puteti spune daca este legala folosirea unor fotografii, pe mine ma intereseaza snapshot-urile facute in Windows asupra unor program sau web ... (vezi toată discuția)
Traducere articole engleza -> romana si repostarea acestora Cristi107 Cristi107 Buna ziua, Am citit legea nr.8 din 14 martie 1996 privind dreptul de autor şi drepturile conexe insa tot nu m-am ales cu un raspuns clar, asa ca as vrea ... (vezi toată discuția)
Drepturi de autor piese preluate AnnaPa AnnaPa Stimați utilizatori și experți, Apelez la expertiza și ajutorul dvs deoarece am o nedumerire cu privire la drepturile de autor, deși am parcurs ... (vezi toată discuția)