avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 760 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Bună ziua. Eu împreuna cu fostul soț avem un ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Bună ziua. Eu împreuna cu fostul soț avem un apartament pentru ...

Bună ziua.
Eu împreuna cu fostul soț avem un apartament pentru care nu am făcut partajul. Ma interesează sa știu dacă îl putem trece pe numele fetei noastre, ea e singurul nostru copil.
E posibil ca el recasatorindu-se, cea cu care este sa aibe vreun drept la apartament?
Multumesc.
Cel mai recent răspuns: gi-jane2 , moderator 15:26, 14 Ianuarie 2023
Fiica e majora?
Da, dacă se recasatoreste si sotul decedeaza primul, viitoarea soție va moșteni 1/4 din cota lui din apartament.
donati copilului pana ca sotul sa se recasatoreasca. Pt asta trebuie sa si vrea.
Ce donati, e bun donat, nu veti mai avea acest ap.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Donatie intre (viitori) soti wazz wazz Buna ziua, Sunt divortat, am doi copii majori, studenti, din o casatorie anterioara, si un apartament 3 camere donat(pana in momentul de fata, nepartajat ... (vezi toată discuția)
Ce fel de act trebuie facut ?? Gyna Gyna Buna seara!Eu si fostul sot nu am facut partaj dupa divort ,iar abia acum ,la 5 ani de la divort am reusit in sfarsit sa il conving sa facem un act pt. fiica ... (vezi toată discuția)
Partaj Elenamaricescu Elenamaricescu Am divortat in urma cu aproape doi ani, amiabil, fara copii minori. As vrea sa fac partajul si ma intereseaza daca exista posibilitatea punerii unei clauze ... (vezi toată discuția)