avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1024 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Ce se întâmplă dacă tatăl nu ia deloc concediu ...
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Ce se întâmplă dacă tatăl nu ia deloc concediu creștere copil? ...

Bună ziua,

Aș dori să nu îmi iau concediu de creștere copil (nici de o lună, nici - mai nou - de două), întrucât ar trebui fie să îl iau într-o perioadă de maximă activitate la locul de muncă, fie să îl iau în toiul verii și atunci soția ar trebui să se întoarcă în mijlocul vacanței copiilor la muncă.

Întrebarea mea este: voi fi sancționat în vreun fel financiar dacă nu iau deloc acest concediu al tatălui? Nu am nimic împotriva conceptului dar datele nu sunt deloc potrivite.
Ultima modificare: Sâmbătă, 14 Ianuarie 2023
othelo, utilizator
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 06:28, 20 Ianuarie 2023
Nu primiți indemnizația pt creșterea copilului cele 2 luni.
Nu este obligatioriu sa va luati inainte de a face copilul 2 ani .. il puteti lua oricand, astfel incat mama sa prinda perioade anterioara datei cand copilul implineste 2 ani.
Cornel Vasile a scris:

Nu este obligatioriu sa va luati inainte de a face copilul 2 ani .. il puteti lua oricand, astfel incat mama sa prinda perioade anterioara datei cand copilul implineste 2 ani.

Sa zicem ca sotia ia acel concediu pana la 1 an si 10 luni. Atunci eu pot cere cele 2 luni ramase in vara urmatoare? (cand copilul ar avea peste 2 ani jumatate?)
Trebuie luat pana la împlinirea vârstei de 2 ani.
Multumesc, dar mi-ati dat doua raspunsuri contradictorii.
Astazi mi-a spus cineva ca am pierde nu numai indemnizatia, ci si stimulentul de insertie pentru sotie, daca nu iau acel concediu.

Alte discuții în legătură

Ccc yoyo21 yoyo21 daca am optat pentru acel stimulent de insertie in valoare de 500 lei in loc de 1/2 ani de concediu pt. cresterea copilului, si logodnica nu a lucrat si nici ... (vezi toată discuția)
Concediu crestere copil MariaRamona MariaRamona Este obligatoriu sa stau in concediu pentru cresterea copilului? Am efectuat concediu de maternitate si vreau sa revin la serviciu. Angajatorul este privat de ... (vezi toată discuția)
Stimulent insertie tata Ionut_ct Ionut_ct Buna ziua! am avut si am in continuare mai multe nedumeriri in ceea ce priveste stimulentul de insertie ce se acorda, deoarece textul de lege este oarecum ... (vezi toată discuția)