avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 497 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Fapta persoanei care pune interfon pe înteriorul ...
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Fapta persoanei care pune interfon pe înteriorul scărilor de ...

Fapta persoanei care pune interfon pe înteriorul scărilor de bloc, blocând astfel ieșirea din bloc persoanelor care nu au o anumită cheie, întrunește elementele constitutive ale infr de lipsire in mod ilegal de libertate?
Cel mai recent răspuns: ynocentta , utilizator 19:10, 15 Ianuarie 2023
In realitate nu exista asa ceva, ideea e sa nu intri fara cheie, nu sa nu ieși.
Ultima modificare: Sâmbătă, 14 Ianuarie 2023
gi-jane2, moderator
Aprecierea dv este eronata
Scopul instalarii sistemelor de siguranta in cadrul imobilelor de locuit in comun il reprezinta asigurarea accesului unui numar limitat de persoane care detin cheie acces ,a sigurantei si securitatii acestora si a bunurilor acestora
gi-jane2 a scris:

In realitate nu exista asa ceva, ideea e sa nu intri fara cheie, nu sa nu ieși.

Nu este vorba de un simplu interfon care poate fi acționat mecanic in lipsa curentului electric sau in lipsa unei anumite cei, ci de un sistem de închidere improvizat cumva care nu ți permite nici sa ridici acel zăvor pus in partea de jos in majoritatea sistemelor de acces in blocuri, mai mult decât atât, nu ai nici opțiunea sa suni la interfon, interfonul propriu zis(butoanele și sistemul de apelare) fiind accesibil doar din exteriorul blocului.
In București, in Sectorul 6 am întâlnit aceasta situație!
Nu sunt implicat in vro situație in legătura cu cele expuse in acesta postare, era curios și de părerea altor persoane, eu văzând acest sistem fără sa vreau

ynocentta a scris:

Aprecierea dv este eronata
Scopul instalarii sistemelor de siguranta in cadrul imobilelor de locuit in comun il reprezinta asigurarea accesului unui numar limitat de persoane care detin cheie acces ,a sigurantei si securitatii acestora si a bunurilor acestora

susțin, însă dacă blochez o persoana care deja a intrat(punând deja, ipotetic, in pericol bunurile și alte valori protejate) nu accentuez aceasta situație din pericol prin blocarea acelei persoanei in interior?
Din pct meu de vedere, poate întruni elementele constitutive ale infr mai sus menționate, iar eu dacă, blocat fiind, sparg geamurile ușii sa ies ma aflu in stare de necesitate
Ultima modificare: Duminică, 15 Ianuarie 2023
Catalin2o14, utilizator
nu accentuez aceasta situație din pericol prin blocarea acelei persoanei in interior?

Daca persoana este blocata in interior,poate fi verificata de cattre autoritati
Daca persoana poate intra/iesi din imobil,verificarile sunt ingreunate

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Ușa de la pod si remote control in bloc MihaelaLiviaCosma MihaelaLiviaCosma As Dori sa stiu intr un block cu 2 etaje 2 scaring USA de la pod trebuie inchid say ramane deschid. Daca e inchisa cine is cheia Daca blocul are intercom si ... (vezi toată discuția)
Controlul accesului in bloc si cum functioneaza interfonul andreiSRR andreiSRR Locuiesc intr-un bloc care are o asociatie de proprietari. Recent s-au inceput lucrarile de reabilitare termica (platite de primarie), si, printre altele s-au ... (vezi toată discuția)
Accesul in bloc Andra.84 Andra.84 Buna ziua. Am și eu o întrebare. Locuiesc intr-un bloc ANL. Nu avem asociație de proprietari. In scara la mine eu sunt cum se veni șef de scara. Încă nu ... (vezi toată discuția)