avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 846 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Paşapoarte, cărţi de ... Buna seara, eu sunt căsătorită cu un italian de 20 ...
Discuție deschisă în Paşapoarte, cărţi de identitate, acte de stare civilă - formalităţi, obţinere, probleme

Buna seara, eu sunt căsătorită cu un italian de 20 de ani. ...

Bunaseara, eu sunt căsătorită cu un italian de 20 de ani. Din păcate, nu am înregistrat,încă, căsătoria in România. Am tot cetățenie romană , si cum trebuie sa- mi refac pașaportul la consulatul din Milano, intrebarea mea era: pot sa prezint doar certificatul de căsătorie din Italia? Multumesc pentru disponibilitate.
Cel mai recent răspuns: georgiana.td , utilizator 11:07, 16 Ianuarie 2023
Pentru eliberare pasaport sunt necesare mai multe documente
-paşaportul anterior, dacă acesta exista;
-certificate de stare civila, în original sau certificate de stare civila romanesti
- cartea de identitate, cartea de identitate provizorie
Știu ca trebuie sa prezint și alte documente, întrebarea mea era dacă pot sa folosesc doar certificatul de căsătorie italian, având in considerație ca nu am făcut transcrierea in România și ca și consecință nu-l am pe cel românesc.
Pentru solicitare eliberare pasaport nu este suficient numai certificatul de casatorie emis de autoritatile italiene ,trebuiesc depuse si alte documente ale dv cel de nastere,act de rezdenta ,etc
Eu am toate celelalte documente, problema mea este certificatul de căsătorie , care este doar italian și nu a fost transcris in România . Este suficient , pe lângă toate celelalte documente, doar certificatul de căsătorie italian?
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
NU.
Pentru a produce efecte juridice și în România este necesar să transcrieți căsătoria din Italia și aici. Pentru eliberarea pașaportului aveți nevoie de certificate de stare civilă românești.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Documente necesare pentru a intra in românia cu fetița născuta in italia Gaby753 Gaby753 Ce documente i-mi sunt necesare pentru a intra in țara cu fetița născuta in Italia Menționez ca eu am pașaportul expirat si cartea de identitate ... (vezi toată discuția)
Dubla cetatenie si documente necesare michimih michimih Buna ziua, eu locuiesc in Italia si sunt mama unei fetite de 8 luni care are cetatenie italiana, tatal fiind italian. In curand vom veni toti trei in Romania ... (vezi toată discuția)
Buletin romanesc gina1978 gina1978 buna,eu sunt casatorita in italia cu un italian si am o fetita.Am buletinul expirat,vreau sa merg de sarbatori sa il reinnoiesc.Am certificat de casatorie ... (vezi toată discuția)