Bunaseara, eu sunt căsătorită cu un italian de 20 de ani. Din păcate, nu am înregistrat,încă, căsătoria in România. Am tot cetățenie romană , si cum trebuie sa- mi refac pașaportul la consulatul din Milano, intrebarea mea era: pot sa prezint doar certificatul de căsătorie din Italia? Multumesc pentru disponibilitate.
Pentru eliberare pasaport sunt necesare mai multe documente
-paşaportul anterior, dacă acesta exista;
-certificate de stare civila, în original sau certificate de stare civila romanesti
- cartea de identitate, cartea de identitate provizorie
Știu ca trebuie sa prezint și alte documente, întrebarea mea era dacă pot sa folosesc doar certificatul de căsătorie italian, având in considerație ca nu am făcut transcrierea in România și ca și consecință nu-l am pe cel românesc.
Pentru solicitare eliberare pasaport nu este suficient numai certificatul de casatorie emis de autoritatile italiene ,trebuiesc depuse si alte documente ale dv cel de nastere,act de rezdenta ,etc
Eu am toate celelalte documente, problema mea este certificatul de căsătorie , care este doar italian și nu a fost transcris in România . Este suficient , pe lângă toate celelalte documente, doar certificatul de căsătorie italian?
georgiana.td
Utilizator 1din 1 utilizatori consideră acest răspuns util
NU.
Pentru a produce efecte juridice și în România este necesar să transcrieți căsătoria din Italia și aici. Pentru eliberarea pașaportului aveți nevoie de certificate de stare civilă românești.
Buletin romanesc
gina1978
buna,eu sunt casatorita in italia cu un italian si am o fetita.Am buletinul expirat,vreau sa merg de sarbatori sa il reinnoiesc.Am certificat de casatorie ... (vezi toată discuția)