avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 669 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... viol imprescriptibil infractiunea de viol nu se mai ...
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

viol imprescriptibil infractiunea de viol nu se mai prescrie ...

viol imprescriptibil

infractiunea de viol nu se mai prescrie dar o fapta savarsita in 2015 nu s-ar prescrie in 2025 sau 2023 (in functie de gravitatea violului) dupa legea penala mai favorabila, respectiv neconstitutionalitatea intreruperii cursului prescrierii?
Cel mai recent răspuns: turbo! , utilizator 10:42, 23 Ianuarie 2023
nu stie nimeni?
Dap, s-ar putea prescrie dupa vechea legislatie. In dubiu, acest lucru va fi judecat la instantele competente.
pai asa s-ar fi prescris si omorul dupa vechea legislatie. dar un profesor din bucuresti a fost condamnat prin 2018 pentru o crima din 1992. asa s-ar fi prescris si dosarul lui ion iliescu. si visinescu ar fi trebuit sa beneficieze de legea penala mai favorabila si sa fie achitat dar nu s-a tinut cont de asta, fiind condamnat neconstitutional. legea -i lege pana nu mai e
Omorul este la art 188 si art 189.
(2) Prescripția nu înlătură răspunderea penală în cazul:
a) infracțiunilor de genocid, contra umanității și de război, indiferent de data la care au fost comise;
b) infracțiunilor prevăzute la art. 188 și 189 și al infracțiunilor intenționate urmate de moartea victimei.
c) infracțiunilor prevăzute la art. 209-211, art. 213, art. 218-220 și art. 282;
(3) Prescripția nu înlătură răspunderea penală nici în cazul infracțiunilor prevăzute la alin. (2) lit. b) pentru care nu s-a împlinit termenul de prescripție, generală sau specială, la data intrării în vigoare a acestei dispoziții.
pai si un omor calificat savarsit in 1990 de ce nu se prescrie in cel tarziu 22.5 ani conform codului penal din '68? mi se pare complet aberant sa aplici reguli noi in timpul jocului. stiu ca CCR a zis ca ok dar nu pare.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Legea penala mai favorabila emil_online emil_online am o nelamurire pt dezbaterea in principiu a legii penale mai favorabile raportat la art. 161 din noul cod penal, respectiv regula imprescriptibilitatii ... (vezi toată discuția)
Unde se incadreaza? Just-drept Just-drept Buna ziua, Daca un om al legii (politist) ajuta pe o persoana care a furat sa scape de dosar penal intervenind la alte persoane juridice, si ulterior se ... (vezi toată discuția)