avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 441 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Prietena mea a murit, nu avea rude, avea o garsoniera ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Prietena mea a murit, nu avea rude, avea o garsoniera proprietate ...

Prietena mea a murit, nu avea rude avea o garsoniera proprietate ! Cine o ia ?
Cel mai recent răspuns: romascanu , moderator 06:06, 16 Ianuarie 2023
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Statul român
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Daca nu avea mostenitori, mostenirea e vacanta si o culege statul, pacat
.
Conform disp cod civil daca nu exista mostenitori ,bunurile urmeaza sa intre in proprietatea statului
2 din 2 utilizatori consideră
acest răspuns util
Mai exact:

În lipsa moştenitorilor legali sau testamentari, patrimoniul defunctului se transmite comunei, oraşului sau, după caz, municipiului în a cărui rază teritorială se aflau bunurile la data deschiderii moştenirii. (art. 963 alin. 3 C. civ.)
Ultima modificare: Luni, 16 Ianuarie 2023
romascanu, moderator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Proprietate privata Adytzu72 Adytzu72 Cum se procedeaza in cazul unui apartament proprietate privata atunci cand proprietarul, declarat cetatzean de onoare al unui oras, decedeaza si nu este ... (vezi toată discuția)
Singura, fara rude maria1956 maria1956 ce se intampla cu bunurile unei persoane decedate care nu are frati, parinti ci doar veri primaride tata iar din partea mamei verisoare ale mamei ei. (vezi toată discuția)
Buna ziua! sunt necasatorita si locuiesc impreuna cu fetita in ... ioana_madalina ioana_madalina Buna ziua! Sunt necasatorita si locuiesc impreuna cu fetita in varsta de 5 ani. Am in proprietate doua imobile si un teren. In cazul in care decid sa ma ... (vezi toată discuția)