avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1186 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Buna seara. V-as ruga sa-mi spuna si mie cineva ce ...
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Buna seara. V-as ruga sa-mi spuna si mie cineva ce trebuie sa ...

Buna seara. V-as ruga sa-mi spuna si mie cineva ce trebuie sa fac in cazul in care locuiesc la ultimul etaj, ma ploua in casa cel putin de 2 ori pe an. Acum am anuntat presedintele asociatiei, am anuntat administratorul, am anuntat o persoana din bloc care este colaborator al asociatiei si se ocupa cu reparatii ,ca sa nu zic carpeli. De 3 4 ani toti spun sa stau linistita ca se va rezolva si tot de atatia ani pe mine ma ploua in casa. Adunare generala nu au mai convocat din 2019. Cu vecinii de la celelalte etaje iarasi sunt probleme ca nu vor sa contribuie la reparatiile acoperisului, desi eu am platit cand a fost vorba de reparatii la subsol! Am ajuns la disperare . Ce pot face, care ar fi pasii de urmat pentru a rezolva aceasta problema , legal si sigur. Multumesc anticipat
Cel mai recent răspuns: alice.elena60 , utilizator 18:28, 16 Ianuarie 2023
Conform disp L nr 196/2018 asociatia de proprietari se infiinteaza cu scopul administrarii si asigurarii starii tehnice a partii comune de constructii si instalatii din imoil
Acoperisul imobilului face parte din partea comuna imobil,responsabilitatea executarii de reparatii la acoperis revenind in exclusivitate asociatiei de proprietari
Reprezentantul legal al asociatiei de proprietari este presedintele de asociatie care este factor decizional
Presedintele impreuna cu membrii comitetului executiv analizeaza si programeaza executarea de interventii periodice sau de necesitate la partea comuna de imobil
Plata reparatilori la partea comuna imobil se face din fondul de reparatii obligatoriu de constituit si de actualizat,
urmand ca ulterior fiecare proprietar sa achite c/v individuala
Daca intampinati reticenta la nivelul asociatiei dv de proprietari,sesizati oficial serviciul de sprijinire si indrumare asociatii de proprietari din primaria teritoriala
Succes !
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Buna ziua, notificati in scris asociatia de proprietari cu privire la obligatia de reparatie si daca nu sunt de acord/ nu va raspund, trebuie sa ii chemati in judecata pe obligatia de a face.
~ Conținut șters la cerere ~
Multumesc foarte mult pentru raspunsuri. Ma gandeam eu, ca cel mai sigur mod de rezolvare a problemei este in instanta, dar ma sperie costurile aferente acestei actiuni. Banuiesc ca ,, darea in judecata ''a cuiva costa multi bani...asa este? Numai bine tuturor!
~ Conținut șters la cerere ~

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Reparatii acoperis bloc elenagabrielapavel elenagabrielapavel Sunt locataar intr-un bloc si locuiesc la ultimul etaj. In urma cu doua luni a inceput sa imi ploua ingrijorator prin lustra de la living. Si cand spun ... (vezi toată discuția)
Bunä ziua locuiesc în bl turn a parter cam 12 ... Benţealiliana Benţealiliana Bunä ziua locuesc în bl turn a parter cam 12 mä nmesc Benţea liliana am probleme cu ploaia de mulţi ani mam tot rugat de aministrator sä rezolve sä nu ... (vezi toată discuția)
Asociație buna ziua. cine este obligat sa repare acoperișul ... Ionelaela Ionelaela Asociație Buna ziua. Cine este obligat sa repare acoperișul la bloc?Asociatia sau cei care stau la ultimul etaj?? (vezi toată discuția)