avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 436 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Cum se poate cumpăra și vinde un autoturism fără ...
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Cum se poate cumpăra și vinde un autoturism fără a_l inmatricula ...

Cum se poate cumpăra și vinde un autoturism fără a_l inmatricula și implicit fara a mă ,,incărca,, cu el la fisc?
Cel mai recent răspuns: adriandimitriu , utilizator 20:55, 16 Ianuarie 2023
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Legal nu exista varianta dorita de dv,pentru ca ati savrsi fapta prevazuta de dispozitiile legale in vigoare
Pentru a cumpara un bun mobil,este necesar sa parcurgeti procedura legala cu documentele aferente,in urma tranzactionarii dreptului de proprietate,vanzatorul in baza contractului de vanzare cumparare urmand sa solicite radierea vehiculului din evidenta fiscala
Conform dispozitii in vigoare cumaparatorul detine termen legal de 90 de zile pentru inmatriculare vehicul
Daca detineti un vehicul care nu este in evidenta fiscala,legal,nu puteti sa il instrainati ,nu figurati drept proprietar al acestuia,nu achitati obligatii fiscale aferente,nu puteti solicita cazier fiscal obligatoriu de depus la incheierea documentelor pentru vanzare vehicul
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
simplu: trebuie sa fie radiat

Anielkappa a scris:

Cum se poate cumpăra și vinde un autoturism fără a_l inmatricula și implicit fara a mă ,,incărca,, cu el la fisc?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Executare silita auto tarabel tarabel Poate fi obiectul executării silite de catre ANAF sau executor judecătoresc un autoturism pentru care am acte de vânzare cumpărare de la un birou auto dar ... (vezi toată discuția)
Auto instrainat. nu detin nici un fel de act George0203 George0203 Buna ziua, tatal meu a instrainat o masina in anul 2003. La momentul respectiv nu a radiat masina nici de la taxe si impozite si nici de la politie. Mentionez ... (vezi toată discuția)
Cum pot radia un autoturism vandut in urma cu aproximativ 5-6 ... Laura0503 Laura0503 Cum pot radia un autoturism vandut in urma cu aproximativ 5-6 ani si pentru care nu am -act vanzare-cumparare- si nici nu mai pot gasi cumparatorul? Detin doar ... (vezi toată discuția)